- Jensen bør vurdere å trekke seg

Hvis det stemmer at hun har kjent til overgrepsanklagene siden 2009, mener Frp-veteran Per Ove Width.

BER JENSEN VURDERE JOBBEN: Dersom partilederen har kjent til overgrepsanklagene siden 2009, bør hun vurdere å trekke seg, mens Frp-veteran Per Ove Width.   Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
BER JENSEN VURDERE JOBBEN: Dersom partilederen har kjent til overgrepsanklagene siden 2009, bør hun vurdere å trekke seg, mens Frp-veteran Per Ove Width. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag ble det kjent at både Jensen selv og partiets generalsekretær Geir Mo har visst om anklagene mot den tidligere Frp-toppen Trond Birkedal i flere år.

Partiets kommunikasjonsrådgiver Frode Martin Stie uttrykte seg slik overfor VG:

- Jeg kan bekrefte at Siv ble informert om overgrepsanklagen fra 15-åringen av Geir Mo i 2009.

Per Ove Width sier til VG at det er svært alvorlig dersom disse opplysningene stemmer.

- Hvis det er riktig, og hun ikke har gjort noe mer, er spørsmålet om hun er kapabel til å ha en posisjon som partileder.

Han mener saken viser at Jensen mangler vurderingsevne i vanskelige spørsmål.

- Dette viser at partiledelsen ikke er oppegående. De har prøvd å dysse ned noe de trodde ville gå over, sier Width, som har tolv år bak seg på Stortinget og stiller til valg som ordførerkandidat i Tjøme.

Width mener generalsekretær Geir Mo bør gå av dersom framstillingen av saken er riktig. Det mener også fylkesleder i Telemark Frp, Lars Lindskog.

- Hvis noen har kjent til straffbare forhold over lengre tid, gagner det ikke lenger partiet å ha en tilknytning til disse personene. Det viktigste må alltid være partiet, ikke å beskytt enkeltmenneskers ulovlige handlinger, sier Lindskog.
(NTB)