MØTER IKKE: Eirik Jensen møter ikke selv i Oslo tinghus i dag, men krever seg løslatt fra varetekt.. Foto Marius Gulliksrud
MØTER IKKE: Eirik Jensen møter ikke selv i Oslo tinghus i dag, men krever seg løslatt fra varetekt.. Foto Marius GulliksrudVis mer

Jensen-fengsling for lukkede dører

Politioverbetjenten møter ikke selv, men krever seg løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spesialenhete for politisaker begjærer i dag varetektsfengsling for fire nye uker for den korrupsjonssiktede politioverbetjenten Eirik Jensen (56) i Oslo tingrett nå.

Jensen nekter straffskyld og krever seg løslatt. 56-åringen er ikke til stede i Oslo tinghus i dag fordi han ikke vil risikerer å bli avbildet eller møte mediene, ifølge sin forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen, som møter i retten med medforsvarer Eva-Marie Stryker.

Spesialenheten for politisaker er representert med etterforskningsleder Liv Øyen. Før rettsmøtet holdt hun fast på at de vil kreve fire nye uker i varetekt, men de dropper å begjære ny isolasjon. De ber likevel om brev, besøks- og medieforbud for hele perioden.

Jensens forsvarer mener mistanken mot hans klient er svekket siden pågripelsen 24. februar. Han har tidligere sagt til Dagbladet at Jensen svarer godt og tillitsvekkende på alle spørsmål han blir konfrontert med.

På vei inn til rettslokalet sa forsvarer Jens-Ove Hagen at han mener det ikke lenger er bevisforspillelsesfare, og at han vil begjære Jensen løslatt.

Tingrettsdommer Anne Margrete Lund satte rette presis klokka 10.00. Det første spørsmålet som behandles er spesialenhetens begjæring om lukkede dører. Det forhandles for lukkede dører, slik at mediene og tilhørere ble kastet på gangen i påvente av avgjørelsen.

Etter cirka en halvtime hadde Lund bestemt seg for at fengslinsgmøte skal gå for lukkede dører.

- Offentlighetens interesse må vike, da offentlighet vil vanskeliggjøre sakens opplysning, konkluderte Lund, og viste blant annet til at saken fremdeles er i en innledende fase.

Dagbladet kommer med mer.