Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

Jensen freste mot aktor: - Jeg blir helt hysterisk av dette

Ble presset om Cappelen-hjelp til oppussing.

PROVOSERTE JENSEN: Eirik Jensen ble tydelig provosert da Kristine Schilling fra Spesialenheten stilte spørsmål ved oppussingshenvendelser. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
PROVOSERTE JENSEN: Eirik Jensen ble tydelig provosert da Kristine Schilling fra Spesialenheten stilte spørsmål ved oppussingshenvendelser. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var en tydelig frustrert Eirik Jensen (59) da det i dag gikk mot slutten av den tiende dagen i rettssaken mot ham og Gjermund Cappelen i Oslo tingrett sal 250.

Den tidligere politilederen har blitt utspurt av Spesialenheten i over seks rettsdager, og har flere ganger sukket og virket oppgitt over Spesialenheten-aktor Kristine Schillings detaljspørsmål om Jensens liv.

Sint etter oppussingsspørsmål

I dag kokte det nærmest over for ham, da det ble stilt spørsmål ved at han spurte Gjermund Cappelen om håndverker i 2012.

Spesialenheten viser til en SMS fra Jensen der han spør Cappelen om «snekkerlaget har mye å gjøre».

Jensen sier dette ikke var kode, og at han faktisk spurte Cappelen fordi han kjente noen. Cappelen svarte imidlertid at de hadde mye å gjøre.

Så blir Jensen konfrontert med et avhør med Spesialenheten fra 2014, der han sa han bare hadde bedt Cappelen om hjelp i forbindelse med oppussing av det omstridte badet på Fenstad i Nes kommune i 2005.

I avhøret sa han også at han hadde lært.

- Hva lærte du, Jensen? Du sa du ikke hadde spurt ham om noe liknende igjen. Dette er feil, sier aktor Kristine Schilling.

Da ble Jensen åpenbart provosert:

- Hva er poenget? Jeg blir helt hysterisk av dette. Når man har 1500 SMS-er er det vel ikke forventet at man skal si noe annet. I en pågripelsessituasjon er ikke hodet helt med. Jeg hadde håndjern på ryggen og sa at jeg hadde lært. Du kan ikke bruke det til å angripe meg, sier en sint Jensen.

- Gjorde noe dumt

- Men hva lærte du, Jensen, at det var dårlige håndverkere og at du ikke benytte seg av den muligheten igjen?

- Jeg lærte at jeg gjorde noe dumt.

- Burde du ikke spurt en som Cappelen, som var kilde, om håndverkere?

- Det er flere årsaker, men kanskje det som veier tyngst. Jeg har erkjent at det var dumt. Cappelen var bare formidler av telefonnummer. Det var min vurdering om jeg ville spørre ham eller ikke. Jeg tok et valg og det var feil valg, sier Jensen.

Spesialenhetens utspørring av Jensen fortsetter klokka 09.00 i morgen. Da vil de spørre den tidligere politilederen om september 2012 for lukkede dører. Når han skal spørres om oktober 2012 - har Spesialenheten bedt om lukkede dører av hensyn til de tiltaltes sikkerhet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media