Jensen grillet om båtplass- og kaffebestillinger. - På en måte umulig å ikke leve et liv ved siden

Forklarte at han ikke ville etterlate seg elektroniske spor i bankene.

FORKLARER SEG: Eirik Jensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORKLARER SEG: Eirik Jensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Spesialenheten-aktor Kristine Schilling stilte i formiddag en rekke spørsmål til Eirik Jensen om hvorfor han oppga adressen sin i blant annet Finn-annonser, i søknader om båtplass, bestillinger fra Nespresso og liknende, samtidig som han har forklart at en grunnene til at han hadde mye kontanter var at han var ikke ville legge igjen elektroniske spor hos bankene (blant annet i Sverige).

Jensen bodde på skjult adresse på grunn av trusler fra kriminelle miljøer - og Spesialenheten betviler ikke at han var truet - men oppga altså adressen sin i ulike sammenhenger. Jensen sier det til slutt ble en praktisk vurderinger.

- Det er en løpende vurdering for meg. Hvis jeg har lyst til å kjøpe en kaffemaskin, så kan det være at jeg har tatt sjansen på det, sier Jensen.

- Hvis du har levd på denne måten i så mange år, så er det på en måte umulig å ikke leve et liv ved siden av og at det glipper på noen områder. Men jeg føler ikke at det som er vist til nå har vært utslagsgivende for at jeg har vært slurvete. Det er ikke disse personene jeg har hatt behov for å være redde for. Greit, jeg har glippet på noen områder, men jeg sitter jo her da, sier Jensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer