- Jensen hadde vært høyaktuell som vitne i Hells Angels-rettssaken

Pågår nå i etasjen under der Jensen blir begjært fengslet.

 HADDE VÆRT HØYAKTUELL SOM VITNE: I stedet begjæres Eirik Jensen for ytterligere fire uker i varetekt. I etasjen under i Oslo tingrett startet i dag en sak mot Hells Angels. Jensen hadde mest sannsynlig blitt stevnet som vitne i den saken.
Foto: Per Asle Rustad
HADDE VÆRT HØYAKTUELL SOM VITNE: I stedet begjæres Eirik Jensen for ytterligere fire uker i varetekt. I etasjen under i Oslo tingrett startet i dag en sak mot Hells Angels. Jensen hadde mest sannsynlig blitt stevnet som vitne i den saken. Foto: Per Asle RustadVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politioverbetjent Eirik Jensen begjæres i dag varetektsfengslet i fire nye uker i Oslo tingrett.

Spesialenheten for politisaker vil fengsle ham i fire uker med brev, besøk- og medieforbud. Jensen ble pågrepet 24. februar og siktet for grov korrupsjon. Han nekter straffskyld og krever seg løslatt fra varetekt.

Mens fengslingsmøtet mot Jensen forhandles fram i sal 207 i Oslo tingrett, pågår det en annen sak i sal 127 i etasjen under.

Hells Angels i Oslo og Capitol eiendom, som eier MC-klubbens lokaler i Strømsveien 222, er tiltalt for overtredelse av våpenloven. De nekter straffskyld. I februar 2010 og januar 2011 fant politiet 15 våpen og ammunisjon i lokalene.

VILLE STEVNET JENSEN: Hadde ikke politioverbetjent Eirik Jensen vært pågrepet og fengslet for koorupsjon hadde han mest sannsynlig blitt innkalt som vitne i saken mot Hells Angels som pågår i Oslo tingrett nå, bekrefter HA-forsvarer, advokat John Christian Elden.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VILLE STEVNET JENSEN: Hadde ikke politioverbetjent Eirik Jensen vært pågrepet og fengslet for koorupsjon hadde han mest sannsynlig blitt innkalt som vitne i saken mot Hells Angels som pågår i Oslo tingrett nå, bekrefter HA-forsvarer, advokat John Christian Elden. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Påtalemyndigheten krever at eiendommen blir inndratt sammen med våpnene og ammunisjonen.

Advokat John Christian Elden forsvarer Hells Angels i saken. Han bekrefter overfor Dagbladet at Eirik Jensen mest sannsynlig ville blitt stevnet som vitne i den pågående Hells Angels-rettssaken.

- Han hadde vært høyaktuell som vitne, sier Elden til Dagbladet.

Men Jensen ble pågrepet og fengslet. Vitnelistene til HA-rettssaken hadde frist etter pågripelsen, så Elden har stevnet andre med kjennskap til miljøet i stedet.

- Han har sørget for fred og ro i det norske MC-miljøet dette årtusenet og står bak mye av dialogmodellen, sier Elden.

Dialogmodellen har vørt omstridt internt i politiet og på tvers av politietatene. Mens Kripos og andre politidistrikt har hatt en mer aggressiv framtoning mot MC-miljøene, har filosofien i Oslo vært en mildere framgangsmåte.

- Han er ikke stevnet som vitne, men det er en av hans makkere, samt at vi har innkalt spesialister fra Oslo politidistrikt og politihøyskolen til å vitne, sier Elden.