Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen:

Jensen hevder Cappelen var informant for dansk politi, og at det førte til store hasjbeslag

- Cappelen kom også i kontakt med folk i Spania.

FORKLARER SEG: Eirik Jensen, her fotografert før han forklarte seg i retten tirsdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORKLARER SEG: Eirik Jensen, her fotografert før han forklarte seg i retten tirsdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Eirik Jensen hevdet i sin forklaring i dag at Gjermund Cappelen ikke bare var hans og Oslo-politiets kilde, men at han også ga informasjon til utenlandsk politiet, og han forklarte seg om hvordan han mente Cappelen hentet informasjon i utlandet og bidro til beslag.

- Han ble ved en anledning utlånt til en avdeling i København for å avdekke hasjomsetning fra Bandidos rundt 2001-2002, hevder Jensen.

- En helt annen oppfatning

Cappelen har benektet at han var informant, men vedgått at han har gitt «noe informasjon» til Jensen ved enkelte anledninger. Han mener kontakten mellom de to i hovedsak handlet om et kriminelt samarbeid.

- Han er av en helt annen oppfatning av hva slags forhold han og Jensen har hatt og hva han har bidratt med. Dette vil han forklare seg om, sier forsvarer Kaja de Vibe Malling til Dagbladet.

Jensens forklaring er annerledes:

- Han hadde kontakter i kriminelle nettverk. Danskene hadde et sted i Amsterdam som var samlingssted for kjøp og salg av store partier med hasj. Cappelen var godt kjent i dette miljøet og hadde kontakt med personer som hadde tilgang på dette stedet. Flere av disse var personer med tilknytning til Hells Angels, forklarer Jensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer