Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jensen hevder Frp blir «rakket ned på og forsøkt demonisert». Men hun kan ikke vise til ett eneste eksempel

Likevel er Frp-lederen skuffet over uttalelser fra Knut Arild Hareide om Frp.

FRP: Partileder Siv Jensen talte til Fremskrittspartiets landsstyremøte lørdag formiddag. Hun snakket blant annet om KrFs veivalg, og en «demoniseromg» av Frp-politikere. Video: Frp Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet har landsstyremøte i Oslo lørdag. Keshvari-saken har rystet partiet den siste uka, samtidig som KrFs mye omtalte veivalg kan kaste Siv Jensen og co. ut av regjering om kort tid.

Jensen viet mye tid til KrF i sin tale, og hevdet at Frp-ere landet rundt nå blir rakket ned på som følge av verdidebatten knyttet til KrFs veivalg. Knut Arild Hareide har blant annet slått fast at KrF og Frp ikke har samme verdier.

- Frps politikere blir rakket ned på og forsøkt demonisert, så er det en selvfølge at vi reagerer, sa Jensen til landsstyret.

Se video øverst i saken!

- Til alle Frp-ere og Frps velgere i hele landet vil jeg si: Ikke la noen hevde at dere er kalde mennesker med dårlige verdier. Vi har jobbet for et varmere samfunn i alle år, og det skal vi fortsette med.

Ingen eksempler fra Siv

I intervju med Dagbladet etter sin tale, kan ikke Siv Jensen vise til ett eneste konkret eksempel på at Frp som parti eller Frp-politikere «blir rakket ned på eller forsøkt demonisert», slik hun hevdet i talen.

- Det er jo dette evig forsøket på å beskylde oss for å være kalde og kyniske mennesker, og at vi ikke forsøker å gjøre samfunnet til et varmere sted, sier hun.

- Ja, men hvem, hva eller når - helt konkret - er det Frp blir forsøkt demonisert?

- Vi har jo lang historie for å bli satt merkelapper på, og jeg trodde den tida var over da vi fikk en ikke-sosialistisk regjering i 2013 og fant et felles verdigrunnlag mellom de fire partiene. Men nå er vi altså tilbake igjen der hvor det ikke handler så mye om verdier, men om å gi Frp-folk en ørefik et par ganger om dagen.

- Kan du vise til ett eksempel på dette?

- Alle som har fulgt mediedebatten de siste ukene har sett dette. Hardtarbeidende Frp-politikere gjør en innsats hver eneste dag for å gjøre landet bedre, får høre hvilke ubrukelige og kyniske annenrangspolitikere de er. Da må jeg si i fra.

- Men hvem er det som sier dette? Jeg har ikke registrert at noen har kalt Frp-ere «ubrukelige og kyniske annenrangspolitikere», som du nettopp sa.

- Men det er jo hele tonen og retorikken som brukes, vi får beskjed om at det er Frp som er i ubrukelige og står i veien. Jeg har respekt for at den prosessen som går i KrF skal handle om verdier, men det ser jo mer og mer ut som det ikke skal handle om det, men at det handler om personer i Frp, svarer Jensen.

- Og det er fra partileder Knut Arild Hareide du mener dette kommer?

- Han har vært den som har vært mest tydelig på det, og det synes jeg er leit, all den tid vi har samarbeidet godt sammen tidligere.

Et Norge under Jonas

Finansministeren brukte mye tid i sin tale til landsstyret med å advare om et Norge som styres av statsminister Jonas Gahr Støre.

- Allerede om 14 dager kan Norge få en ny regjering, sa Jensen.

Hun la til at dette vil være et tap for Norge, all den tid Frp har styrt landet godt, ifølge Jensen.

- Frp har styrt Norge gjennom det verste oljeprisfallet på 40 år. Fordi vi valgte å bruke penger, og ikke lytte til Ap som mente vi brukte for mye, så ledet vi Norge gjennom den krisa. Vi kom ikke bare gjennom oljeprisfallet - vi kom styrket ut av det. Og det har, enten Jonas Gahr Støre liker det eller ei, sammenheng med at det er Frp som sitter i regjering.

- Omtrent alle andre land i Europa mislykkes i møte med situasjonen med innvandring. Men fordi det var en innvandringsminister fra Frp, og ikke fra Ap, som satt ved roret, så fikk vi kontroll over situasjonen, la hun til.

Sosialister og rikinger

Også i sin tale til landsstyret var Jensen opptatt av at ingen skal si at Frp-ere ikke har dårligere verdier enn politikere på venstresida. Hun mener Frp alltid har kjempet for et varmere samfunn.

- Det er selvsagt ikke sånn at venstresida har monopol på å bry seg om sine medmennesker. Når en gründer går konkurs på grunn av skatter og avgifter, så blir vi alle fattigere. Sosialistene ser en rik person og sier «så godt burde ingen ha det». Vi sier heller «så godt burde alle ha det», sier Jensen til applaus.

- Venstresida vil ta Norge i en radikalt annerledes retning. Jeg håper ikke KrF vil være med på det, la hun senere til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!