Eirik Jensen vs. Gjermund Cappelen

Jensen-kollega: - Jeg har også våpen, men det er registrert

Eirik Jensen nekter straffskyld for å ha hatt uregistrerte våpen. 

REGISTRERER ALLE: Da Johnny Brenna var politimann registrerte han alle informanter. Foto: Sveinung Ystad / Dagbladet
REGISTRERER ALLE: Da Johnny Brenna var politimann registrerte han alle informanter. Foto: Sveinung Ystad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Sånn jeg kjenner Eirik, så er han en feltarbeider, han er ikke noen administrator. Han er litt som fagarbeideren som glemmer regnskap og fakturering. Det ene er nok at han ikke ønsket å vise for alle hva slags kilder og informasjon han hadde, men det ligger mer på hans personlighet. Å ha notoritet var ikke hans greie, sier Johnny Brenna.

I 20 år jobbet han sammen Eirik Jensen. I to perioder var også Jensen sjefen hans. Brenna fulgte saken i Oslo tingrett i dag.

Han vil ikke uttale seg om skyld eller om hva han tror om saken, men forteller gjerne hvorfor informanter, som Eirik Jensen hevder at Gjermund Cappelen var, til tider ikke var registrert i politiets etterretningssystem INDICIA.

- Jeg registrerte alle

- Før, spesielt på 90-tallet og utover 2000-tallet, var det vanlig å ikke registrere informanter og informasjon man fikk fra informanter?

- Nei, det var ganske strenge formkrav til registreringen. Hvis man ikke registrerer informanter skal de heller ikke brukes operativt. Dette skal kunne kontrolleres og ha notoritet. Jeg personlig registrerte alle sammen, sier Brenna, som nå er forfatter og har skrevet flere krimbøker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer