KRITISK: Partileder i Frp Siv Jensen sier at klimaendringer alltid har funnet sted. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
KRITISK: Partileder i Frp Siv Jensen sier at klimaendringer alltid har funnet sted. Foto: Cornelius Poppe / ScanpixVis mer

Jensen kritisk til FNs klimapanel

Frp-leder Siv Jensen antyder at rapporten fra FNs klimapanel bygger på forfalskede data og hevder at alle eksperter har sluttet å snakke om global oppvarming.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - Vi må ikke iverksette tiltak som er dramatiske når det viser seg at grunnlaget for rapporten ikke er riktig, sa Jensen i sin tale til årsmøtet i Akershus Frp lørdag.

Hun mener klimaendringene ikke lenger omtales som global oppvarming, skriver Aftenposten.

- Alle ekspertene og dommedagsprofetene har sluttet å snakke om global oppvarming. Det de snakker om nå, er klimaendringer, sier Jensen.


Les Dagblad-saken: Slutter å snakke om global oppvarming.

Og klimaendringer har ifølge Jensen alltid funnet sted.

I talen påpekte Jensen blant annet at FNs klimapanel har måttet trekke tilbake uttalelsen om at isbreene i Himalaya kan være smeltet innen 2035. Hun viste også til flere e-poster mellom klimaforskere som tyder på at grunnmaterialet for rapporten er forfalsket.

Miljøvernminister Erik Solheim er ikke imponert over Siv Jensens angrep på panelet.

- Siv Jensen minner meg om den personen som sitter i familierådet og protesterer når man diskuterer om man skal tegne brannforsikring. Hun argumenterer mot forsikring fordi risikoen for brann har gått ned med 1 prosent, sier miljøvernminister Erik Solheim (SV).

(NTB)