Jensen lover nye skattekutt

Venter på rapport.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mens regjeringen forhandler med samarbeidspartiene om neste års statsbudsjett, er finansminister Siv Jensen (Frp) klar på at skattetrykket skal ned både for privatpersoner og bedrifter.

- Regjeringen har sagt to ting klart og tydelig i sin politiske plattform. Det ene er at det samlede skatterykket skal ned. Det andre er at vi skal forenkle systemet, sier Siv Jensen til Aftenposten.

Hun venter nå på rapporten fra det såkalte Scheel-utvalget, som kommer om en knapp måned. Rapporten sendes så ut på høring og skal vurderes i Justisdepartementet. Likevel er Frp-lederen krystallklar på at skattetrykket må ned for at norsk næringsliv skal kunne omstilles over i nye næringer når oljeaktiviteten blir mindre.

Selv om det i forhandlingene mellom Høyre og Frp og de to samarbeidspartiene KrF og Venstre har vært stor avstand om formuesskatten, varsler Jensen likevel mer av det samme. TV 2 meldte søndag kveld at regjeringspartiene har lagt konkrete skisser med alternative modeller for formuesskatten og barnetillegget for uføretrygdede på bordet i forhandlingene.

Jensen sier til Aftenposten at regjeringen setter i gang med å lette næringslivets omstillinger allerede i forslaget til statsbudsjettet for 2015. KrF vil vente på Scheel-utvalgets konklusjon før partiet bestemmer seg for om de vil gå inn for skatteendringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer