Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eirik Jensen

Jensen med hodetelefoner i retten. Hører på musikk under Spesialenhetens prosedyre

Den tidligere politilederen skal være sliten og lei.

LANG RETTSSAK: Eirik Jensen nekter straffskyld i straffesaken for grov korrupsjon og narkotikakriminalitet. Her med hodetelefonene han brukte i retten i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LANG RETTSSAK: Eirik Jensen nekter straffskyld i straffesaken for grov korrupsjon og narkotikakriminalitet. Her med hodetelefonene han brukte i retten i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En lang rettssak er snart over for den tidligere politimannen Eirik Jensen (59) og hasjbaronen Gjermund Cappelen (50). Rettssaken er i dag inne i sin 66. dag, og Spesialenheten prosederer i dag Jensens skyld.

Jensen har forsvart sin uskyld gjennom hele rettssaken, og har flere ganger vært oppgitt over straffesaken mot ham.

Da Spesialenheten-aktor Kristine Schilling i dag begynte på sin prosedyre, plugget selv Eirik Jensen hodetelefonene inn i sin hvite Iphone. Hodetelefonene er ikke koblet i rettens lydanlegg, men i politilederens telefon.

- Sliten og lei

Dagbladet får bekreftet at Jensen hører på «musikk og annet», og ikke Schillings prosedyre.

En av Jensens forsvarere, John Christian Elden, sier han også hører på opptak.

- Jensen hører på lydopptak fra hovedforhandlingene og podkaster om saken, sier Elden til NRK.

VG siterer forsvareren på at Jensen hører på NRK-podcasten «Purk eller skurk» som handler om saken.

- FØRT EKSEN BAK LYSET: Spesialenheten-aktor Kristine Schilling holder sin sluttprosedyre mot den tidligere politilederen Eirik Jensen. Hun hevder at Jensens forklaring ikke er troverdig, når selv ikke ekssamboeren vil forklare seg om saken. Video: NTB Scanpix Vis mer

Årsaken skal være at han føler han allerede har hørt Spesialenhetens prosedyre i fem måneder allerede. Dagbladet får beskrevet at politilederen er sliten og lei.

Han ristet oppgitt på hodet flere ganger under Schillings prosedyre.

Hodetelefonene hadde han på de to første timene av prosedyren samtidig som Spesialenheten-aktor Kristine Schilling gikk til kraftig angrep på ham. Hun kritiserte hans moral som politimann, anklaget ham for å ha lurt sin egen ekssamboer og for å ha blitt kontrollert av hasjbaronen Gjermund Cappelen.

Leste i egen bok

I perioder satt han også og leste i sin egne bøker, henholdsvis biografien « På Innsiden» og krimboka «Attentatet» som han har skrevet med forfatter Thomas Winje Øijord. Begge bøkene ligger foran Jensen på tiltalebenken.

Jensens satt også i perioder og noterte i en notatblokk han har liggende foran seg.

Etter at Schilling hadde holdt på med sin prosedyre i 50 minutter, tok retten en pause. Da retten ble satt igjen for andre periode, like etter klokka 10, plugget Jensen med en gang inn hodetelefonene igjen på telefonene som han hadde latt bli liggende igjen på tiltalebenken mens han selv tok en luftetur fra rettssalen.

Slaktet klokkeforklaring

Blant annet slaktet hun Jensens forklaring om et klokkesertifikat fra luksusmerket Bvlgari funnet hjemme hos ham. Cappelen har sagt han ga klokka til 30 000 til Jensen.

- Jensens forklaring noe av det mest utrolige, tilpassede og minst sannsynlige som er blitt framført i retten, sier Schilling.

Jensen har forklart at han fant sertifikatet under en uhjemlet ransaking hjemme hos Cappelen på 90-tallet og at det ble tatt med fra en søppelkasse hjemme hos Cappelen.

Han kastet det ikke, og over 15 år etter fant Spesialenheten det hjemme hos ham mens han selv hevder at han aldri hadde klokka.

- Dette tror vi ingenting på. Det er så i strid med slik en politmann kan opptre, sier hun.

Knallhard aktor

I sin prosedyre argumenter Spesialenheten for hvorfor de mener Eirik Jensen er skyldig i grov korrupsjon og narkotikavirksomhet. Han nekter straffskyld etter tiltalen, men Spesialenheten mener den tidligere politilederen ikke er troverdig.

- Eirik Jensen er den passive. Det er han som mottar fordelen. Det er han som er korrupt. Han har fått en utilbørlig fordel i kraft av sin stilling som offentlig tjenestemann og betydelig økonomisk verdi, sier Schilling.

Spesialenheten mener Jensen har bidratt med informasjon som var nyttig for Cappelens innførselsvirksomhet, og har dermed tiltalt ham for medvirkning til innførsel av 13,9 tonn hasj.

Schilling mener det ikke er grunn til å tro at Jensen har vært godtroende og uvitende om Cappelens virksomhet.

- Jensens forklaring er helt uten troverdighet.

Saken oppdateres