Jensen nekter nye avhør med Spesialenheten

Før han får innsyn i saken.

SIKTET: Eirik Jensen er nå siktet for både korrupsjon og narkotikaforbrytelser. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SIKTET: Eirik Jensen er nå siktet for både korrupsjon og narkotikaforbrytelser. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble i dag kjent at Spesialenheten for politisaker har utvidet siktelsen mot den profilerte politilederen Eirik Jensen til også gjelde medvirkning til grov narkotikaforbrytelse. Fra før var han siktet for grov korrupsjon.

Spesialenheten for politisaker sier de valgte å utvide siktelsen fordi de nå ønsker nye avhør av Jensen.

- Vi mente det var riktig å endre siktelsen nå, fordi vi ønsker nye avhør av ham, sier etterforskningsleder Liv Øyen til Dagbladet.

Men noen nye avhør blir det trolig ikke i denne omgang.

- Han har gitt uttrykk for at han ikke ønsker å forklare seg ytterligere for Spesialenheten. Han har ingen plikt til å forklare seg, sier Øyen.

Etter råd fra advokaten Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen sier han har rådet klienten om å avstå fra avhør nå.

- Min klient ble forsøkt avhørt i går, men etter mitt råd ønsker han ikke å la seg avhøre, sier advokat Jens-Ove Hagen til Dagbladet.

Bakgrunnen er at Jensen stadig ikke har fått innsyn i anklagene mot ham.

- Etter åtte månedere har fortsatt min klient ikke fått innsyn i sin egen sak. Nå er det kommet til et punkt, i anstendighetens navn, at man må gi ham innsyn i anklagene, sier Hagen.

Forsvareren mener han ikke får gjort jobben sin.

- Jeg får ikke kommunisert med min egen klient på en ordentlig måte når jeg ikke får diskutert saken med ham, sier han.

Jensen nekter straffskyld.

Forrige avhør i mai Jensen ble pågrepet i februar i år og løslatt i juni. Spesialenheten sier etterforskningen kan trekke mer ut i tid.

- Hvis han ikke ønsker å forklare seg om sentrale bevis, kan det få den konsekvensen at etterforskningen trekker noe mer ut i tid, sier etterforskningsleder Øyen.

Forrige gang Eirik Jensen ble avhørt var 14. mai, ifølge forsvarer Hagen. Det har ikke vært forsøkt noe nye avhør før i går.

Støtte for Cappelens forklaring Spesialenheten vil ikke si noe om omfanget av narkotikaforbrytelsene de har siktet Jensen for. Narkotikasiktede Gjermund Cappelen har i avhør hevdet at Jensen bistod med opplysninger og hjelp som gjorde det mulig for ham å smugle inn store mengder hasj. Jensen har benektet dette.

- Vi er fremdeles midt i etterforskningen og ønsker ikke å si noe om hvor mye eller hvor mange ganger, sier Øyen.

- Er noe av bærumsmannens forklaring nå blitt støttet av andre opplysninger?

- Vi har funnet støtte for flere punkter av bærumsmannens forklaring i vår etterforskning. Det er en del av bevisene i saken, sier Øyen.

- Det er objektive funn i etterforskninigen, herunder elektroniske spor som tekstmeldinger, som sammenholdt med det andre etterforskningsmaterialet, gir skjellig grunn til mistanke for medvirkning til grov narkotikaforbrytelse, sier Øyen.