Anker dommene:

Jensen og Cappelen anker

Både Eirik Jensen og Gjermund Cappelen anker sine dommer.

Publisert
Sist oppdatert

Korrupsjonsdømte Eirik Jensen anker både lovanvendelse, saksbehandling og straffeutmåling til Høyesterett.

«Det gjøres gjeldende at Jensen må bli å frifinne av Høyesterett ved riktig lovbruk når det gjelder tiltalens post I, og at post II må bli å oppheve,» skriver forsvarer John Christian Elden i anken som ble sendt fredag, ifølge NRK.

Eirik Jensen ble dømt til 21 års fengsel i Borgarting lagmannsrett 19. juni, for medvirkning til innførsel av 13,8 tonn hasj og grov korrupsjon.

- Vi har anket med påstand om at Høyesterett frifinner Jensen for anklagen om medvirkning til innførsel av narkotika ut fra at lagmannsretten ikke fant en eneste konkret innførsel bevist. Så har vi bedt Høyesterett oppheve domfellelsen på korrupsjon. Alternativt har vi påstått hele dommen opphevet, skriver Elden i en tekstmelding til Dagbladet.

Vil ha 11-12 år

Tidligere i kveld ble det kjent at også hasjbaronen Gjermund Cappelen vil ha enda lavere fengselsstraff og anker dommen på 13 års fengsel.

Forsvareren mener 11-12 år vil være mer passende straff.

- Jeg ga uttrykk for i lagmannsretten at 11-12 år ville være en riktigere straff for min klient, sier forsvareren hans, Benedict de Vibe, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer