FÅR DOMMEN: Eirik Jensen ankom sal 250 i Oslo tingrett 09.22 i dag tidlig. Han får i dag dommen mot seg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Video: NTB Scanpix. Vis mer

Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen:

Jensen og Cappelen møttes igjen. Vekslet ikke et blikk

For første gang på nesten fire måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gjermund Cappelen (50) og Eirik Jensen (60) har ikke sett hverandre siden den 24. mai, da hovedforhandlingene i den omfattende korrupsjonssaken ble avsluttet.

I dag, nesten fire måneder seinere, møtes de to tiltalte igjen.

DIREKTE FRA RETTEN: Domsavsigelsen mot Jensen

Eirik Jensen ankom rettsal 250 klokka 09.22, sammen med sine advokater Arild Holden og John Christian Elden.

PÅ PLASS: Gjermund Cappelen med forsvarer Benedict de Vibe. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PÅ PLASS: Gjermund Cappelen med forsvarer Benedict de Vibe. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Han ankom tingretten i god tid før dette i dag. Ifølge Aftenposten ankom Eirik Jensen Oslo tingrett 07.55 i dag tidlig, over halvannen time før opplesningen av dommen.

Jensen har tidligere bedt mediene om å ikke fotografere ham i dag, men ga mandag morgen beskjed om at han likevel ville gå med på å bli tatt bilder av på vei inn i rettssalen.

Gjermund Cappelen ankom et par minutter senere. Eirik Jensen hadde da satt seg ned og kikket på papirer som ligger på bordet foran seg, før han tittet kjapt bort mot Cappelen, som sitter til høyre for ham.

Cappelens forsvarere Benedict de Vibe og Kaja de Vibe Mallin ankom salen like etter klokka 09. Det samme gjelder statsadvokat Lars Erik Alfheim.

Fire timer

Rettsmøtet begynner 09.30 mandag morgen og vil vare i cirka fire timer.

Det er tingrettsdommer Kim Heger og fagdommer Sven Olav Solberg som leser opp dommen. De har brukt sommeren på å skrive den, i samråd med de tre meddommerne.

Domsslutningen - altså om tingretten finner de to skyldig eller ikke, og eventuelt straffeutmålingen - vil leses helt til slutt.

Det betyr at de to tiltalte må sitte gjennom hele rettsmøtet før de får vite avgjørelsen. Dagbladet vil følge hele rettsmøtet og gi deg fyldig dekning gjennom hele dagen.

Nekter straffskyld

Spesialenheten har tiltalt Jensen for å ha medvirket til innførsel av 13,9 tonn hasj mellom 2004-2013 og at han har mottatt minst 2,1 millioner av hasjbaronen Gjermund Cappelen.

De mener den tidligere politimannen har bidratt til informasjon som var nyttig for Cappelens innførselsvirksomhet.

Cappelen har erkjent alle forhold han er tiltalt for, mens Jensen nekter straffskyld.

Spesialenheten har, i tråd med tiltalen lagt ned påstand om 21 års fengsel for Jensen. Hans forsvare har selv bedt om at Jensen frifinnes.

Statsadvokaten har lagt ned påstand om 18 års fengsel for Gjermund Cappelen, og vil gi ham tre års strafferabatt for å ha tilstått og for å ha snakket inn Jensen.