SIKTET: Eirik Jensen nekter straffskyld. Foto: Marius Gulliksrud
SIKTET: Eirik Jensen nekter straffskyld. Foto: Marius GulliksrudVis mer

- Jensen og Cappelen snakket aldri sammen på telefon

Ble fulgt av spanere da de møttes i bil 16. desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bare tre dager før Bærums-investoren Gjermund Cappelen (47) ble siktet i det som kan være en av norgeshistoriens største narkotikasaker, møtte han polititopp Eirik Jensen.

- Det eneste jeg kan si om det, er at de traff hverandre 16. desember, sier Benedict de Vibe, 47-åringens forsvarer, til Dagbladet.

Spanet på bilen Ifølge TV 2 skjedde møtet i en bil i Oslo 16. desember i fjor. Cappelen var da under politiovervåkning, mistenkt for å være hovedmannen i hasjligaen som nå er rullet opp.

Politispanerne skal ha fulgt Cappelens bil via en montert GPS-sender, og skal ha blitt vitne til at Cappelen møtte den profilerte spaneren fra Oslo-politiet. Ifølge TV 2 ble møtet avtalt via kryptiske tekstmeldinger.

Etter det Dagbladet forstår har politiet blitt kjent med innholdet i samtalen mellom Cappelen og Jensen i bilen denne desemberdagen.

- Snakket ikke sammen på telefon Innholdet i samtalen mellom narkosmugleren og politimannen skal ha ført til at Jensen umiddelbart ble satt under etterforskning.

Politiet avlyttet investorens mobiltelefon i forkant av pågripelsen, men det er uklart om det ga noe utbytte.

- Det har ikke vært noen telefonsamtaler mellom dem, sier de Vibe.

All kommunikasjon mellom Jensen og Cappelen skal ha foregått via tekstmeldinger. Spesialenheten skal sitte på et stort antall meldinger som de mener underbygger påstandene om at Jensen hjalp Cappelen med å innføre store kvanta hasj gjennom en årrekke, blant annet ved å varsle om når «kysten var klar».

- Stusser Eirik Jensens advokat, Jens Ove Hagen, har ingen kommentarer til de nye opplysningene som har kommet fram i saken, men sier at han undrer seg over advokat Benedict de Vibes uttalelser i saken.
 
- Jeg stusser over hans motiver, men antar at det er en mening bak det. Til nå har han oppnådd at klienten nå anses som norgeshistoriens største hasjsmugler, sier Jens Ove Hagen til Dagbladet.

Cappelen skal i avhør ha forklart at han har innført tonnevis av hasj siden midten av 90-tallet.

- 500 kr per kilo VG melder i kveld at både narkosiktede Cappelen og hans helerisiktede sønn i avhør har forklart at Eirik Jensen fikk betaling per kilo som ble innført. Den ene av dem skal ifølge VG ha forklart at Jensen fikk 500 kroner per kilo som ble innført.

Jensen nekter straffskyld, men erkjenner at han har hatt kontakt med Cappelen. Forsvarer Hagen beskriver denne kontakten som naturlig, da de to har kjent hverandre lenge.

SIKTET: Gjermund Erik Cappelen. Foto: Privat
SIKTET: Gjermund Erik Cappelen. Foto: Privat Vis mer