Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

EIRIK JENSEN

Jensen og samboeren i Facebook-innlegg: Ut mot rykter, slarv og fryktbasert ledelse i politiet

Retter kraftig kritikk mot politiledelsen.

STØTTESPILLER: Ragna Lise Vikre og Eirik Jensen fotografert utenfor Oslo tingrett, etter endt rettsdag i saken mot den tidligere politilederen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STØTTESPILLER: Ragna Lise Vikre og Eirik Jensen fotografert utenfor Oslo tingrett, etter endt rettsdag i saken mot den tidligere politilederen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Rykter, slarv og fryktbasert ledelse, er slik jeg ser det en av flere store utfordringer politiet har (å) hanskes med.

Det skriver Eirik Jensen og samboeren Ragna Lise Vikre i et innlegg på en populær Jensen-støttegruppe på Facebook.

ÅPNET SEG: Korrupsjonssiktede Eirik Jensen fortalte om den siste tiden i retten i et lengre intervju med Anne Grosvold, i forbindelse med «Krimfestivalen» i Oslo. Video: NTB/Scanpix Vis mer Vis mer

Kraftig kritikk

I en kombinert kommentar til uka i retten, og kritikk mot politiledelsen, går Jensen kraftig ut mot styresettet i norsk politi.

- Legges makten i hendene på «feil folk» kan faktisk alt skje. Det er avdekket mange saker i det siste, som kan knyttes direkte til denne påstanden, skriver Jensen og Vikre.

De to nevner ingen konkrete saker - men politiet har fått kraftig kritikk i flere høyt profilerte saker de siste månedene:

Varslersaken i Bergens-politiet om hvordan etaten valgte å droppe å etterforske narkotikasaker er en. Avsløringen denne uka av svikt i terrorberedskapen er en annen. Monika-saken er kanskje den mest betente av alle.

Informasjonssjef Wemund Aakre i Politidirektoratet (POD) sier til Dagbladet at POD ikke ønsker å kommentere kritikken av politiledelsen.

Mennesker

Jensen og Vikre trekker inn den nå korrupsjons- og narkotiltalte politiprofilens «dialogmodell» i den nye kritikken av norsk politi.

- For egen del har jeg alltid hatt fokus på «mennesker» i mitt arbeid. Jeg har tenkt at det å møte alle på deres banehalvdel har vært viktig. I slike møter bygger man tillit,knytter kontakter og man får et unikt bilde av hvordan ting henger sammen. For å kunne forebygge og bekjempe uønsket kriminalitetsutvikling må politiet ha kunnskap. Denne kunnskapen er umulig å erverve hvis man ikke tør og oppsøke de utfordrende miljøene eller menneskene som styrer dem, heter det i innlegget.

Lar sjefen være

Et tema Jensen unnlater å gå inn i er kritikken han fikk i retten denne uka. Han nevner såvidt Einar Aas' vitnemål i retten - men avstår fra å komme med ytterligere kritikk av sin gamle rival. Aas leder Oslo-politiets seksjon for organisert kriminalitet, og vitnet i Oslo tingrett denne uka.

Jensen og Vikre kommenterer dette slik:

- Ukas høydepunkt var åpenbart vitnemålet til min tidligere seksjonsjef. Jeg skal ikke knytte så mange kommentarer til denne, da jeg anser at selve seansen taler for seg.

Wikre skriver i en sms til Dagbladet at de to ikke ønsker å kommentere innlegget ytterligere.

SPANET PÅ:  Politiet spanet på Cappelen etter at de hadde gjort innbrudd i hasjlageret hans. Det førte dem til en Kiwi-butikk på Grønland, og politimann Eirik Jensen. Her er videoen fra spaneren. Video. Politiet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media