Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jensen om byregjeringen: - Det er nesten så jeg ikke tror mine egne øyne

Holdt tale for landsmøtet i dag.

 TIL ANGREP PÅ MDG:   Siv Jensen var klar på hva hun mente om det nye byrådet i Oslo under dagens tale. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TIL ANGREP PÅ MDG: Siv Jensen var klar på hva hun mente om det nye byrådet i Oslo under dagens tale. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fremskrittspartiets leder Siv Jensen gikk i dag hardt ut mot MDG og Arbeiderpartiet under hennes partis landsstyremøte i Oslo.

- Vi er opptatt av å ikke lage hindre. Det er det motsatte vi har sett i Oslo med Arbeiderpartiets partnerskap med MDG. Jeg tror nesten ikke mine øyne. Plager du folk tilstrekkelig mye, så tror jeg ikke at du får med deg folk. De tar igjen, sa Jensen og la vekt på det nye byrådets forslag om å hindre utvidelse av E18 og et bilfritt sentrum.

Partilederen sparte ikke på kruttet i sin beskrivelse av forslaget:

- Jeg er nesten litt fascinert over at det fortsatt finnes partier i Norge som ser ut til å gjøre alt de kan for å gjøre livet litt ekstra surt for folk, sa hun fra talerstolen.

Overraska over Ap Hun påpekte at biltrafikken i Oslo sentrum ikke utgjør mer enn skarve sju prosent av trafikken innenfor ring 1 - og sa at hun helt ærlig hadde problemer med å forstå hensikten med forslaget, som hun mener grenser mot «tåpelig symbolpolitikk»

- Det som er overraskende at Arbeiderpartiet går med på det. Særlig arbeidsvennlig kan vi ikke si at det nye byrådet i Oslo er, mente Jensen.

Hun advarte mot ringvirkninger av MDGs politikk i resten av landet, og la vekt på viktigheten av å skape arbeidsplasser og verdier i samfunnet.

- Det blir en av våre hovedoppgaver i tiden framover, sa Jensen og takket for seg etter talen.

Tidligere under talen tok Jensen for seg det hun omtalte som en vanskelig valgkamp for Fremskrittspartiet.

Finansministeren var likevel tydelig på at partiet kom til å stå på sitt også fram mot neste valg.

- Det var en tøff valgkamp, særlig med tanke på asylpolitikk. Vi var klare på våre advarsler om det å ta i mot så mange asylsøkerne i Norge. Sjelden har Frp har hatt så rett som da vi sa at hjelpen til flyktningene måtte rettes mot nærområdene.

Hun snakket videre om kostnadsregulering i innvandringssektoren.

Kostnadene, kommer ifølge Jensen, til å overstige alle tidlige prognoser.

- De faktiske tallene vil regjeringen presentere for Stortinget når vi legger fram tilleggsproposisjonen. Men jeg kan bekrefte at tallene er høye og at det vil få konsekvenser for den politikken som føres, sa Frps partileder.

Partiets oppskrift, skriver NTB, er å kutte i tilbudet til de som kommer og å stramme inn på reglene for hvem som får slippe inn.

- Vi er helt avhengige av å innføre kostnadsregulerende tiltak. Selvsagt skal de få et forsvarlig tilbud, men det tilbudet må være nøkternt, sa Jensen.

I talen la partilederen også vekt på å partiets ønske om å ta i mot færre flyktninger.

- Vi kan ikke fortsette å motta det antallet som kommer nå. Sammen med flyktninger kommer personer som også mennesker som ikke flykter fra krig, men som drømmer om å komme til et velfungerende land. Sammen med dem kommer det menneskesmuglere og kriminelle. Hele det norske samfunnet kommer til å merke dette, sa Siv Jensen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!