Jensen om Cappelen: - Den eneste han har blåst, er meg. Jeg har spurt meg: Hva er grunnen?

Eirik Jensen sier han kommer til å slite med å forklare seg om Cappelens rolle, men at han ikke har noe valg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Den eneste han har blåst, er meg. Jeg har spurt meg: Hva er grunnen til det?

Det sier Eirik Jensen til Dagbladet. I går sa han til Dagbladet at all kontakt han har hatt med nå hasjdømte Gjermund Cappelen har vært klarert i politiledelsen, og helt til topps i påtalemyndigheten. Han sa at kontakten med Cappelen ikke var et one man-show. Nå velger han å fortelle mer om kontakten med Cappelen, som han først ble kjent med i 1993, da Cappelen ble dømt i en mindre narkotikasak.

Jensen: Hva er motivet? Gjermund Cappelen har forklart, og blitt trodd på av Spesialenheten for politisaker og Riksadvokaten, at kontakten mellom ham og Jensen gjaldt et samarbeid om innførsel av hasj. Jensen på sin side har forklart at Cappelen var informanten hans, og at han bidro med avgjørende informasjon fra Oslos underverden.

- Han var den første som gikk frivillig inn i «virksomheten» som informant. Han har vært med på det som har vært verdt å være med på. Nå lurer jeg på hva som er motivet hans for å si det han gjør, selv om motivene hans tydeligvis ikke har vært noe poeng for Spesialenheten, sier Jensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer