Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

Jensen om hva «julebonus» betyr: - At en får seg en overraskelse

Spesialenheten mener han skulle få betaling av Cappelen. Det benekter Jensen.

Oslo 20160109
Rettsaken mot den tidligere politimannen Eirik Jensen og Gjermund Cappelen starter i Oslo Tinghus
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Oslo 20160109 Rettsaken mot den tidligere politimannen Eirik Jensen og Gjermund Cappelen starter i Oslo Tinghus Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 12. november, en måned etter at Cappelen skal ha innført 150 kilo fra Nederland, skriver Eirik Jensen følgende i en SMS til Gjermund Cappelen:

«Hei, han vi pratet om var ikke i styret. Tror derfor på en fin julebonus og mer overtidsarbeid fram mot julerushet.»

Det store stridstemaet mellom eks-politimann Jensen og Spesialenhetens Kristine Schilling er hva tekstmeldingene mellom Jensen og hasjbaron Gjermund Cappelen handler om.

- Overraskelse før jul

Handler meldingene om at Cappelen gir Jensen informasjon som er nyttig for hans politiarbeid? Eller handler de om varsler som er nyttig for hasjbaronens import av narkotika, og videre om at Jensen purrer på å få betaling for samarbeidet?

- Hva betyr «julebonus»? spør Schilling.

- At en får seg en overraskelse før jul, svarer Jensen, som ikke husker konkret hva meldingen handler om og kaller det for en «kamuflert» melding.

Schilling mener det er ulogisk at det skulle bli overtidsarbeid dersom perosnen Cappelen ga informasjon om likevel ikke var interessant.

Jensen, som er tiltalt for medvirkning til naroktikavirksomhet og korrupsjon, nekter straffskyld og sier at Cappelen var hans kilde og informant. Han var faktisk en av Oslo-politiets beste kilder, hevder Jensen, som forteller at møtene han og Gjermund Cappelen gjennomførte rundt omkring i Oslo handlet om at Cappelen ga ham informasjon om pågående politiprosjekter.

Spesialenheten mener møtene enten handler om at Jensen skulle få betaling for varslene han ga Cappelen om politiets ressurssituasjon.

- Når skal vi prates?

Seinere i november skriver Jensen følgende meldinger:

15.02: «Ok. Hva blir det med oss?»

15.23: «Når skal vi prates?»

16.57: «Når skal vi prates?»

Før Cappelen svarer 16.59: I løpet av uka. Jeg tar kontakt.

I dag dokumenterte Schilling flere meldinger hvor Spesialenheten mener Jensen er ivrig på å få til møter med Cappelen, men hvor Cappelen ikke svarer på meldinger før flere purringer.

Spurte Cappelen om Amsterdam-hotell

I november spurte også Jensen Cappelen om han hadde noen anbfalinger når det gjaldt hotellovernatting i Amstedam.

Cappelen forslår et hotell, som er «rimellig, men helt supert». Da svarer Jensen:

«Ok. Da blir det der»

- Hvorfor spør du Cappelen om hotell i Amsterdam?

- Jeg spurte fordi jeg eller noen andre skulle på tjenestereise, svarer Jensen, som forklarer at Cappelen har bodd i Amsterdam og vært der flere ganger.

Schilling mener at Jensen tidligere i rettssaken har sagt at han ikke visste at Cappelen reiste til Amsterdam.

- Jeg har ikke avvist at han har vært i Amsterdam, sier Jensen, som sier han ikke visste om enkeltturene til Amsterdam og at Cappelen ikke informerte ham om når han dro til Amsterdam.

- Er det naturlig å spørre en informant eller kilde / informant om tips til hotell? spør Schilling.

- Ja, det er ikke spesielt vanskelig eller farlig, svarer Jensen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling