SKUFFET: Finansminister Siv Jensen sier partifelle Mazyar Keshvari har gjennomført et uakseptabelt tillitsbrudd. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SKUFFET: Finansminister Siv Jensen sier partifelle Mazyar Keshvari har gjennomført et uakseptabelt tillitsbrudd. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Jensen om Keshvari-saken: - Dette er et svik mot den tilliten han er vist

Finansministeren sier de udokumenterte reiseregningene vil få konsekvenser for Keshvaris karriere.

Frp-topp Mazyar Keshvari har levert udokumenterte reiseregninger for 290 000 kroner.

Keshvaris advokat, Arve Lønnum, sier Keshvari og ham jobber for å finne ut hvor mye penger Frp-eren skylder Stortinget.

- Vi vil finne det tallet innen kort tid. Det burde ikke bli spesielt krevende. Mazyar er ivrig etter å gjøre opp for seg. Utfordringen nå er like mye å sørge for at han ikke betaler tilbake for mye penger, så ivrig som han er etter å få saken ut av verden, sier Lønnum til Dagbladet.

Finansminister Siv Jensen forteller Dagbladet at saken er et svik.

- Dette er helt uakseptabelt og et alvorlig tillitsbrudd. Dette er et svik mot den tilliten han er vist som stortingsrepresentant og FrP-politiker. Jeg er glad for at Mazyar Keshvari innrømmer forholdene og beklager. Dette er en svært alvorlig sak det må ryddes opp i. Samtidig er Mazyar en nær kollega som står i en svært vanskelig sak, så vi er også opptatt av å ta vare på han, sier Frp-lederen.

Misbrukt tillit

Jensen er også klar på at saken vil få konsekvenser for Keshvari.

- Jeg mener politikere skal behandles som folk flest, men det er Stortinget som må ta den beslutningen basert på hvordan de vurderer saken. Denne saken får konsekvenser for Mazyar Keshvaris politiske karriere. Som politiker er du avhengig av tillit. Den tilliten har Mazyar Keshvari misbrukt. Men dette er først og fremst en sak mellom Stortinget og Mazyar Keshvari. Som parti vil vi følge opp det partimessige i våre organer. Han er for tiden sykmeldt og ikke aktiv i noen verv, opplyser Jensen videre.

Uklare konsekvenser

Statsminister Erna Solberg sier torsdag formiddag at hun forventer at Keshvari rydder opp i saken. Det er foreløpig uklart om saken blir politianmeldt.

Parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi, opplyser til Dagbladet at det foreløpig er uklart hva slags konsekvenser saken vil få.

- Det viktige nå er å rydde opp i saken og ivareta Keshvari som menneske, sier Limi til Dagbladet.

Han presiserer, i likhet med statsminister Erna Solberg, at dette er Stortingets ansvar og at saken blir håndtert av Stortinget.