- Jensen reddet Bærums-mannen fra å bli tatt

Som belønning ble han betalt store summer i kontanter, hevder investorens forsvarer. Polititoppen nekter all straffskyld.

OFFENSIV: Den siktede investorens advokat Benedict de Vibe serverer en rekke beskyldninger mot polititopp Eirik Jensen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
OFFENSIV: Den siktede investorens advokat Benedict de Vibe serverer en rekke beskyldninger mot polititopp Eirik Jensen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 47-årige investoren fra Bærum hevder han over en 20-årsperiode har betalt politioverbetjent Eirik Jensen (56) store summer som takk for hjelp til å innføre hasj til Norge, og for å unngå å bli tatt av politiet. Det opplyser 47-åringens advokat Benedict de Vibe til Dagbladet i kveld.

- Jensen har, gjennom sin tilgang til politiets interne datasystem (BL), kunnet advare ham om hasjpartier som er blitt stoppet. Slik har Jensen reddet ham fra å bli tatt, ved at han ikke har møtt opp på mottaksstedet, sier de Vibe.

Advokaten sier hasjpartiene gjennomsnittlig har ankommet landet fem ganger i året. Den samlede mengden skal være rundt 20 tonn - verdt over 2 milliarder kroner på gata.

- Summen han har betalt Jensen, har variert med partiets størrelse. Mesteparten er betalt med kontanter - det dreier seg om store summer, sier de Vibe.

- Usannsynlig En rekke kilder Dagbladet har snakket med - både i politiet og i et kriminelt miljø tett på 47-åringen - mener det er usannsynlig at omfanget har vært så stort, og at Jensen kan ha tatt en aktiv rolle i smuglingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer