Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jensen-saken avgjøres neste uke

Riksadvokaten avslutter behandlingen av saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Riksadvokaten er i ferd med å avslutte behandlingen av saken mot den profilerte politilederen Eirik Jensen.

- Vi sluttbehandler saken i neste uke. Deretter oversendes den Spesialenheten for politisaker, skriver Mie Skarpaas, kommunikasjonssjef i Riksadvokaten, i en tekstmelding til Dagbladet.

Etterforskningen av saken ble sluttført i fjor høst. TV 2 meldte i desember i fjor at Spesialenheten hadde innstilte på tiltale mot Jensen da de sendte saken til Riksadvokaten, som tar den endelige påtaleavgjørelsen.

Jensen nekter straffskyld.

I en eventuell rettssak vil Jensen måtte møte sammen med allerede hasjdømte Gjermund Cappelen, som har forklart at Jensen bistod ham med hasjsmugling i en årrekke. Spesialenheten for politisaker har bedt Oslo tingrett holde av fire måneder til en eventuell hovedforhandling i straffesaken i tilfelle det blir tatt ut tiltale, og oppstart vil i så fall være i august neste år.

Jensens advokater, John Christian Elden og Arild Holden, har i et brev til Riksadvokaten kritisert Spesialenhetens etterforskning og bedt om at saken må henlegges, ifølge TV 2.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram