SIKTET: Eirik Jensen er siktet for grov korrupsjon.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
SIKTET: Eirik Jensen er siktet for grov korrupsjon. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

Jensen-saken: Politiet trekker fram boligoppussing

Cappelen skal ha betalt for og organisert omfattende oppussingsarbeider fo korrupsjonssiktede Eirik Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette trekkes fram som en del av mistankegrunnlaget mot Jensen. Etter det NRK kjenner til, har Cappelen i avhør med Spesialenheten for politisaker, før politimannen ble pågrepet, forklart seg om den angivelige oppussingen av et hus Jensen tidligere eide i Akershus.

Politimannens forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen, kommenterer ikke opplysningene fordi de fleste av sakens dokumenter er klausulerte.

- Alle avhørene av min klient er nå klassifisert som «strengt fortrolige». Jeg tillater meg også å minne om at man må være kritiske til motivene, dersom det medfører riktighet at noen velger å presentere påstander av en slik art, skriver Hagen i en epost til VG.

En del av metoden Arbeidene skal ha skjedd mens Jensen bodde på småbruket på Romerike fram til 2010 sammen med sin daværende samboer. Paret kjøpte eiendommen for 3,5 millioner kroner i 2005 og solgte den fem år senere for 4,75 millioner kroner.

Blant annet ble det bygd et nytt bad. Arbeidet ble ifølge Cappelen utført av en 49-åring som også er siktet i narkotikasaken.

Ifølge VG er dette en del av metoden Cappelen påstår har vært hans måte å betale Jensen på.

Fortsetter etterforskningen I desember 2011 kjøpte politimannen et småbruk i Värmland i Sverige for vel 700.000 kroner. Kort tid etter pågripelsen 24. februar fikk Spesialenheten for politisaker bistand fra svensk politi til å ransake huset.

Ifølge Värmlands tingsrätt ble det tatt beslag i 18-19 dokumenter - deriblant kvitteringer for tømming av septiktank og informasjon om kjøpet av fritidsstedet.

Etterforskningsleder Liv Øien sier til NRK at Spesialenheten fortsetter etterforskningen for fullt.

- Vi arbeider fortsatt med å få bekreftet eller avkreftet mistanken som ligger der per i dag. Vi mener at mistanken ikke er svekket etter tirsdagens fengslingsmøte, sier hun.

(NTB)