I RETTEN IGJEN I MORGEN: Eirik Jensens advokat Jens-Ove Hagen og spesialenhetens aktor Helle Kristin Gulseth under det forrige rettsmøtet i saken. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
I RETTEN IGJEN I MORGEN: Eirik Jensens advokat Jens-Ove Hagen og spesialenhetens aktor Helle Kristin Gulseth under det forrige rettsmøtet i saken. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Jensen stiller ikke i fengslingsmøtet

Forsvareren vil fortsatt begjære ham løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den korrupsjonssiktede politioverbetjenten Eirik Jensen framstilles i morgen tidlig for forlenget varetektsfengsling i Oslo tingrett. Han vil ikke stille i retten selv, opplyser hans forsvarer Jens-Ove Hagen til Dagbladet.

- Han ønsker ikke den belastningen det er å møte et stort pressekorps, med fare for å bli snikfotografert og liknende, sier Hagen til Dagbladet.

Hagen vil, som varslet før helga, begjære klienten løslatt. Hagen mener det ikke er grunnlag for mistanke mot klienten, og at det uansett ikke er noen bevisforspillelsesfare.

Spesialenheten for politisaker er uenig.

- På bakgrunn av etterforskingen som er gjennomført etter pågripelsen mandag 24. februar anser Spesialenheten at det fortsatt er skjellig grunn til mistanke om grov korrupsjon. Vi opprettholder derfor siktelsen. Spesialenheten anser også at forlenget fengsling er nødvendig fordi vi anser at det er bevisforspillelsesfare. En begjæring om forlenget fengsling i fire uker vil bli fremmet for domstolen, skrev Spesialenheten for politisaker i en pressemelding fredag.

Samtidig vil Jensen trolig uansett slippe ut av isolasjon.

- Det vil ikke bli begjært forlenget isolasjon. Det vil bli begjært brev- og besøksforbud og at siktede ikke skal ha adgang til aviser og kringkasting. Behovet for varetektsfengsling vil bli vurdert fortløpende, opplyste Spesialenheten.

Spesialenheten har varslet at etterforskningen kan bli langvarig, og opplyste fredag om at mistanken mot Jensen bygger mistanken både på fra vitneavhør og annet materiale som er innhentet.

Eirik Jensen nekter straffskyld for siktelsen om korrupsjon. Hasjsiktede Gjermund Cappelen har i avhør påstått at Jensen har hjulpet ham med innførsel av tonnevis med hasj i en årrekke. Jensens forsvarer har sagt at all kontakt mellom de to har vært naturlig.