Jensen til innvandrerforeldre: - Skjerp dere!

Siv Jensen feirer frihet og sier Norge trenger politikere som våger å si at enkelte verdier er bedre enn andre.

IS-KVINNENE: Siv Jensen var ikke nådig mot de såkalte «IS-kvinnene» under sin tale til Frps landsmøte fredag. Video: NTB Vis mer

GARDERMOEN (Dagbladet): Årets Frp-landsmøte begynte med en overraskelse: Sylvi Listhaug er tilbake i regjering. Nestlederen avløser Åse Michaelsen (Frp) som landets eldre- og folkehelseminister.

- Eldreomsorg er et område der det er større politisk enighet enn for eksempel innvandring. Jeg kommer til å fortsette å være meg selv, velgerne gjennomskuer om jeg ikke er det, sa Listhaug kort tid etter utnevnelsen.

Følg Siv Jensens tale til landsmøtet øverst i saken!

Verdikamp

Siv Jensen fyller 50 år 1. juni, og åpner sin tale til landsmøte ved å se tilbake på liberale Frp-seire Frp i løpet av de siste tiårene, seire Jensen sier har gitt privatpersoner i Norge større frihet.

- Framtiden skapes av Frp-politikere som krever forandring. Det er noe større vi kjemper for, men sterke krefter som kjemper i mot. Frp må aldri hvile i kampen for frihet og enkeltmenneskes rett til å leve sitt liv fritt, sier Jensen.

- Frp skal aldri gi etter for totalitære krefter som bruker religion eller politikk til å holde enkeltmenneskets nede. Og vi i Frp tør å si det rett ut: Det er noen verdier som er bedre enn andre. Våre verdier er bedre er bedre enn verdiene som sier jenter ikke får bestemme over sin egen kropp. De verdiene er mindre verdt enn våre vestlige verdier.

TORDENTALE: Siv Jensen retter harde ord mot innvandrerforeldre. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TORDENTALE: Siv Jensen retter harde ord mot innvandrerforeldre. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Skjerp dere!

Jensen legger til at hun er bekymret over kriminaliteten i Oslo. Frp-lederen advarer mot at bildet kan spres til andre norske byer.

- Vi har vært vitne til skyteepisoder og grov vold på åpen gate. Jeg er bekymret for tryggheten til folk, rett og slett. Bare de to første månedene i år har det vært 22 knivstikkinger i Oslo. Og bare én av de kriminelle gjengangerne hadde to etnisk norske foreldre. Oslo er tryggere enn lignende storbyer i Europa - men klokka tikker! Det er en skremmende trend vi ser i Oslo.

IS-KVINNENE: Siv Jensen var ikke nådig mot de såkalte «IS-kvinnene» under sin tale til Frps landsmøte fredag. Video: NTB Vis mer

- Altfor mange ungdommer med innvandrerbakgrunn finnes på kriminalstatistikken. Foreldrene må gå i seg selv, de må ta tak og sette grenser. For mange barn og unge vokser opp med foreldre som ikke respekterer de grunnleggende verdiene samfunnet vårt er tuftet på. Til de foreldrene har jeg bare én ting å si: Skjerp dere!, fortsetter Jensen.

Sylvis comeback

Kilder i Frp forteller Dagbladet at Åse Michaelsens manglende synlighet har vært et problem, og at Sylvi Listhaug er riktig person til å rette oppmerksomhet rundt et viktig politikkområde i et valgår hvor Frp sliter.

På de siste målingene i Dagbladet har partiet ligget rundt 10 prosent oppslutning, noe partileder Siv Jensen er klar på at er for dårlig.

Listhaug måtte i fjor vinter gå av etter en Facebook-post der hun anklaget Ap for å være mer opptatt av å beskytte terroristers rettigheter enn nasjonens sikkerhet.

Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide skriver på Facebook at han «forstår de mange som i dag reagerer» på utnevnelsen av Sylvi Listhaug som statsråd. Også Audun Lysbakken (SV) og Bjørnar Moxnes (Rødt) kommenterte

- Flopp skal styre fiasko. Sylvi Listhaug mislyktes som eldrebyråd og har allerede bevist at hun er en statsråd som prater mye, men gjør lite. Listhaug kommer til å prate mer enn forgjengeren, men hun kommer ikke til å få gjort noe, sier Audun Lysbakken til Dagbladet.