Jensen trolig ny nestleder i Frp

Siv Jensen blir trolig ny nestleder i Fremskrittspartiet. Valgkomiteen i partiet gikk i kveld enstemmig inn for Jensen som første nestformann og Søviknes som ny annen nestformann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Valget finner sted på landsmøtet i Stjørdal i månedsskiftet april-mai.

De to etterfølger Lodve Solholm og Vidar Kleppe. Partiformann Carl I. Hagen er ikke på valg.

Forsøket på å få stortingsrepresentant Jan Simonsen til å stille som nestformann førte ikke fram. Stortingsrepresentant Vidar Kleppe, som lanserte Simonsen, ønsker de to nestformennkandidatene lykke til.

Beklager

Simonsen valgte å konsentrere seg om arbeidet som partiets kriminalpolitiske talsmann.

- Kriminalpolitikk er viktig for Frp. Det ville blitt for mye både å være nestformann og å være kriminalpolitisk hovedtaler for partiet, sier Simonsen til NTB.

Vidar Kleppe beklager at Simonsen sier nei, men sier at han har forståelse for Simonsens argumenter.

Da Kleppe lanserte Simonsen, fikk han en støtteerklæring fra 11 av partiets stortingsrepresentanter. Til NTB sier Kleppe at han ikke vil forsøke å lansere nye kandidater til vervene som nestformenn.

Ønsket i toppen

I sin vurdering har valgkomiteen, med stortingsrepresentant Lodve Solholm som leder, lagt vekt på den brede støtten som Siv Jensen fra Oslo og Terje Søviknes fra Hordaland har i partiets fylkeslag. I 14 av de 16 lagene som har gitt svar til komiteen er disse to ønsket inn i partiledelsen.

Komiteen har innstilt på gjenvalg av Inger-Marie Ytterhorn fra Oslo og Einar Endresen fra Oslo som medlemmer av sentralstyret. Som nye medlemmer blir foreslått Åse Schmidt fra Vest-Agder, Oscar Grimstad fra Møre og Romsdal og Liv Røssland fra Hordaland.

(NTB)

KRONPRINSESSE:</B> Siv Jensen kom som et friskt pust inn i Frp i 1997. Nå blir hun trolig nesleder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer