Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen:

Jensen-venn viste sprit til Cappelen. - Da ringte Eirik meg få timer etterpå

Eirik Jensens barndomsvenn gjorde torpedo-oppdrag for Gjermund Cappelen. Men det skulle ikke politimannen vite noe om.

VENN OG TORPEDO: I dag møtte en 59-åring i retten, som både har hatt et forhold til Gjermund Cappelen og Eirik Jensen. For Cappelen gjorde han torpedooppdrag, for Jensen var han en barndomsvenn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VENN OG TORPEDO: I dag møtte en 59-åring i retten, som både har hatt et forhold til Gjermund Cappelen og Eirik Jensen. For Cappelen gjorde han torpedooppdrag, for Jensen var han en barndomsvenn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eirik Jensens barndsomvenn, som seinere skulle livnære seg på kriminalitet, ved spritsmugling og torpedovirksomhet, vitner i retten i dag.

I dag angrer han på veien han valgte i livet, og sier han godt kunne vært foruten den kriminelle virksomheten.

- Det var rett og slett betinget av dårlig økonomi, sier 59-åringen, som i dag jobber som lastebilsjåfør.

Mannen, som hadde Jensen som forlover i 1997, forteller fra morgenen av at Jensen var politimann på sin hals. Vennen kan ikke se for seg at Jensen har vært korrupt, og forteller at han selv foreslo et samarbeid overfor Jensen, men at dette forslaget ble bastant avslått.

Han forklarer også at dersom man er smugler, trenger man en toller i lomma, ikke en politimann. 59-åringen forteller at Jensen brøt kontakten med ham etter at han ble dømt til 14 års fengsel for hasjsmugling, en sak han selv nekter befatning med.

Kontakten med Cappelen

59-åringen ble også kjent med Gjermund Cappelen da han jobbet som dørvakt i Oslo i 96/97. Han hevder at Cappelen ringte ham og at de seinere inngikk kriminelle samarbeid. Samtidig gikk det rykter om at Cappelen var Jensens informant.

For å sjekke om Cappelen var Jensens informant, viste han Cappelen sprit han hadde lagt i bagasjerommet på en bil. Etter kort tid, mener 59-åringen at han fikk en bekreftelse på at Cappelen var informant og at han hadde mye kontakt med Jensen.

- Etter bare få timer ringte Jensen meg og spurte om jeg smuglet sprit. Jeg sa nei, og sa det var privat salg, sier 59-åringen, som hevder at Jensen selv aldri oppga Cappelen som informant.

59-åringen forteller at Cappelen røykte heroin, og at Cappelen spurte ham en gang om han kunne få tak i heroin som Cappelen kunne selge.

- Men du må ikke si noe til Eirik Jensen. Vi har en avtale om at jeg ikke skal selge, hevder 59-åringen om hva Cappelen sa den gang.

- Da sa jeg til Eirik at han ikke skulle stole så mye på Cappelen, men jeg nevnte ikke at Cappelen var villig til å bryte avtalen, noe jeg angrer på at jeg ikke gjorde i dag, sier 59-åringen.

Oppdrag for Cappelen

59-åringen hevder at han på oppdrag for Cappelen banket opp eksen til Cappelens samboer, et oppdrag han og en annen person fikk 20 000 kroner hver for.

Mannen påstår at Cappelen hadde sagt at eksen hadde truet samboeren med kniv.

- Han fikk en omgang juling og fikk beskjed om at det ville bli verre neste gang, sier 59-åringen, som forteller at han ikke har dårlig samvittighet for dette og at han ikke har særlig til overs for menn som truer kvinner og barn.

Mannen hevder han også seinere tok et torpedooppdrag for Cappelen, den gang handlet det om en person som hadde sagt at han ville betale 200 000 kroner til den som drepte Cappelen.

- Jeg fikk aldri betalt for dette oppdraget, Cappelen var blakk på den tida, sier 59-åringen, som forteller at Cappelen hadde hasjgjeld på den tida.

Når det gjaldt det siste oppdraget sa Cappelen at 59-åringen ikke måtte fortelle om oppdraget til Jensen.

- Det var fordi det gjaldt narkotika, sier 59-åringen.