- EN UMULIG TANKE: Tidligere politisjef i Oslo-politiet, Øyvind Nordgaren, kan ikke se for seg at Eirik Jensen er skyldig i det han er tiltalt for.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- EN UMULIG TANKE: Tidligere politisjef i Oslo-politiet, Øyvind Nordgaren, kan ikke se for seg at Eirik Jensen er skyldig i det han er tiltalt for. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Jensens gamle sjef: - Dette blir et tøft løp for ham

Øyvind Nordgaren om Jensen-tiltalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere polititoppen Eirik Jensen tiltales for grov korrupsjon og narkotikakriminalitet, har Riksadvokaten bestemt.

Ifølge tiltalen skal Jensen ha tatt i mot 2,1 millioner kroner og han skal ha hjulpet allerede hasjdømte Gjermund Cappelen med innførsel av 10,2 tonn hasj siden 2004. Jensen nekter straffskyld.

Nyheten om tiltalen kom som et sjokk på tidligere kolleger og støttespillere av Jensen.

Tidligere politisjef Øyvind Nordgaren var Jensens nærmeste sjef fram til april 2011. Han sier han er overrasket over tiltalens omfang og uttrykker i dag det samme som han gjorde overfor Dagbladet i et intervju i mars i fjor.

- For meg er det en umulig tanke at Eirik Jensen kan være skyldig slik tiltalen går ut på, sier Nordgaren til Dagbladet.

Med tanke på tiltalens omfang, må mye av Cappelens forklaring ha blitt trodd på av påtalemyndigheten, tror Nordgaren.

- Jeg er enig med Eirik Jensens forsvarer, advokat Holden, at dette bare er trist. Dette kommer til å bli et tøft løp for Jensen nå. Jeg tror det er vanskelig for andre å sette seg inn i den påkjenning han nå videre utsettes for, sier han.

Nordgaren har i tidligere intervju med Dagbladet beskrevet Jensen som en nær kollega.

- Jeg opplevde tidlig at han var en utradisjonell politimann som viste at han hadde et stort nettverk og god kontakt med kriminelle personer. Det var en stor fordel i løsningen av en rekke kompliserte saker. Han har helt eksepsjonelle evner, helt outstanding. Mange mener han har vært uryddig og kontroversiell. Jeg er helt uenig, sa Nordgaren til Dagbladet i mars i fjor.

At saken nå ender med tiltale og rettssak i august påvirker også ham.

- Det er en påkjenning for meg som hans nærmeste leder gjennom 10 år, sier han.

Da Eirik Jensen ble løslatt fra varetekt 30. mai 2014 sto blant andre Nordgaren utenfor og ventet på ham på vegne av arbeidsgiver Oslo politidistrikt. De tok ham med på en hytte og var sammen med han 24 timer i døgnet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram