Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

Jensens kollega før saken starter: - Jeg forventer å høre den hele og fulle sannhet

- Stoler helt og fullt på Eirik.

HILSTE: Eirik Jensen tok Gjermund Cappelens forsvarer Benedict de Vibe i hånda. Foto: Lars Eivind Bones
HILSTE: Eirik Jensen tok Gjermund Cappelens forsvarer Benedict de Vibe i hånda. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
STARTER I DAG: I dag starter rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen. Video: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Kl. 9 i dag starter rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen, som er siktet for grov korrupsjon og grov narkotikaforbrytelse. Jensen kom til rettslokalet ca. kl. 08.50.

Det samme gjorde Gjermund Cappelen. De kom forskjellige innganger. De to er plassert på samme side i rettssalen, men fire plasser fra hverandre. De hilste ikke på hverandre.

- Hvorfor tok ikke Jensen og Cappelen hverandre i hånda?

- Det er verken naturlig eller vanlig at to tiltalte gjør det i en sak, sier Jensens forsvarer John Christian Elden til Dagbladet.


- Jeg tror ikke denne dagen vil by på de store overraskelse for Cappelen. Men han ser ikke særlig fram til å møte Jensen, sier Kaja de Vibe Malling, som forsvarer Gjermund Cappelen sammen med sin far Benedict de Vibe.

Alle som skal inn i salen må gjennom en sikkerhetskontroll. Det er mest presse tilstede i forkant, men også en del tilskuere. Og noen av Eirik Jensens støttespillere. Blant dem hans tidligere politi-kollega John Malden.

I RETTEN; John Malden. Foto: Lars Eivind Bones
I RETTEN; John Malden. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Jeg forventer å høre den hele og fulle sannhet. Og jeg stoler helt og fullt på Eirik. 100 prosent, kanskje 110, sier Malden til Dagbladet.

GJENNOM SIKKERHETSKONTROLLEN: Eirik Jensen og hans forsvarere John Christian Elden og Arild Holden kom til retten ca. kl. 08.50. Foto: Ådne Husby Sandnes
GJENNOM SIKKERHETSKONTROLLEN: Eirik Jensen og hans forsvarere John Christian Elden og Arild Holden kom til retten ca. kl. 08.50. Foto: Ådne Husby Sandnes Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer