Jensens krav til eldreomsorgen

Men Frp-lederen er fortsatt taus om partiets 100-dagersplan.

ELDREOMSORG VIKTIGST:  Siv Jensen la i dag frem på en pressekonferanse fem krav til norsk eldreomsorg. Hun forventer et svar fra statsminister Jens Stoltenberg. Foto: SCANPIX
ELDREOMSORG VIKTIGST: Siv Jensen la i dag frem på en pressekonferanse fem krav til norsk eldreomsorg. Hun forventer et svar fra statsminister Jens Stoltenberg. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

— Jeg vil utfordre Jens Stoltenberg, og jeg forventer klare svar på dette fra ham, sier Fremskrittsparti-leder, Siv Jensen.

På en pressekonferanse i dag presenterte Jensen en liste med fem krav til norsk eldreomsorg som statsminister Jens Stoltenberg må svare på.

Krav om egen eldreminister

Frp med Jensen i spissen, peker ut eldreomsorgen som ett av dette valgets hovedtemaer. I brevet adressert til statsminister Stoltenberg skriver Jensen at:

— For at det ikke skal gå fire nye år uten at det skjer dramatiske forbedringer i norsk eldreomsorg framsetter FrP følgende krav til regjeringen.

Frp's krav til regjeringen går ut på å:

Utnevne egen eldreminister med hovedansvar for eldreomsorgen

• Innføre valgfrihet i eldreomsorgen

• Øke investeringene til sykehjemsplasser slik at det kan bygges minst 15.000 nye sykehjemsplasser innen 2012, og sikre øremerkede ressurser til eldreomsorgen

• Innføre bemanningsnormer ved norske sykehjem, med juridiske krav til nødvendig omsorg gjennom hele døgnet

• Innføre lovfestet rett til sykehjemsplass.

Regjeringen har sviktet

— Jeg forventer at han tar de eldre innbyggerne på alvor, istedenfor å komme med løse, svulstige fraser. Nå er det på tide han forteller det norske folk om hvordan han vil løse utfordringene innen eldreomsorgen, sier Jensen.

— Eldreomsorg er viktigst og her har regjeringen sviktet. Dette er våre krav hva gjelder omsorg, og dette er krav man kan gjennomføre hvis man vil det.

— Jeg vil minne Stoltenberg på hva han sa ved forrige valgkamp om at den rødgrønne regjeringen skulle få til en eldreomsorg det skulle skinne av. De rødgrønne har lagt ansvaret over på kommunene, men vi vil ha en egen eldreminister. Dette er et nasjonalt ansvar, noen må jobbe for de eldres kår.

Et av Jensens krav til Stoltenberg er også å innføre valgfrihet:

— Vi ønsker også at det skal være valgfrihet, slik at de eldre kan få velge alternative løsninger. Jens Stoltenberg frata de eldre dette valget, og snurpe igjen denne valgfriheten.

Holder planen hemmelig

Frp lanserte tidligere i sommer at de jobbet med et 100-dagers program som vil fortelle hva FrP vil gjøre de første hundre dager hvis de kommer i regjering. Også i dag forble innholdet av planen hemmelig. Det eneste Jensen ville røpe var at planen innebærer økt trygghet:

— Om 14 dager vil vi presentere helhetlige løsning, som er omfattende på trygghet, spesielt på asyl- og integreringspolitikken. Dette er viktige temaer, og her har regjeringen mistet kontrollen.

-Vi skal sørge for at kommunene skal få adgang til å gjennomføre lokale politivedtekter, sier Jensen.
Og det var det eneste hun ville røpe av Frp's 100-dagersplan.