Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jensens samboer i retten: - Det er godt for Eirik å være i gang, men det er tøffe tak

Følger saken.

FØLGER SAKEN: Ragna Lise Vikre, Eirik Jensens samboer, følger saken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FØLGER SAKEN: Ragna Lise Vikre, Eirik Jensens samboer, følger saken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eirik Jensens samboer, billedkunstneren og illustratøren Ragna Lise Vikre, er blant dem som følger rettssaken mot Jensen og Gjermund Cappelen, som startet i Oslo tingrett i dag.

- Det er godt for Eirik å være i gang, men det er tøffe tak. Det er tøft for ham og alle rundt ham, sier hun til Dagbladet.

Hun har vært med Jensen gjennom forberedelsene de siste ukene, og blant annet videreformidlet enkelte takkemeldinger fra Jensen på en støttegruppe for ham på Facebook.

Som Dagbladet har skrevet tidligere har hun også malt bilder av Jensen, blant annet et maleri kalt «Prøvelsen», med blant annet en gribb i en sentral rolle.

- Gribben representerer media og andre instanser. Han er blitt hakket på. Hakket til blods, sa Vikre til Dagbladet.

Jensen sa seg ikke skyldig i retten i dag, mens Cappelen sa seg skyldig.

Jensen erkjente de faktiske forholdene knyttet til flere våpen, men erkjente ikke straffskyld for dette heller.

Eirik Jensen sa i februar dette til Dagbladet om våpnene:

- Jeg har vært involvert i etterforskninger som har ført til at jeg har måttet ta forholdsregler. Siden 1998 har jeg måttet bo på hemmelig adresse. Og jeg har måttet ha våpen tilgjengelig, i tilfelle det skulle skje noe. Dette visste ledelsen om.

RETTSSAKEN: Forsvarer John Christian Elden om starten av rettssaken mot hans klient Eirik Jensen. Video: Sveinung U. Ystad Vis mer

Jensen og Cappelen hilste ikke på hverandre da de møttes i retten i dag, for første gang siden 19. desember 2013.

Det er satt av seks måneder til rettssaken, og opp mot 200 vitner er kalt inn. Etter planen skal Eirik Jensen begynne sin forklaring på onsdag. Før det skal både Statsadvokaten og Spesialenheten for Politisaker holde sine innledningsforedrag.

Statsadvokat Lars Erik Alfheim varslet at de vil gå gjennom all dokumentert kommunikasjon mellom Jensen og Cappelen i perioden tiltalen gjelder.

- Vi har rekonstruert mye av kommunikasjonen, men det er fortsatt store hull, sier Alfheim.

Faksimile
Faksimile Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling