Jenta (13) er operert i mageregionen: - Det vil gå bra med henne

Politiet har vitner som så mannen i 60-årene stikke jenta (13) med kniv.

PÅ STEDET. Politiet sperret av området der der ei 13 år gammel jente ble knivstukket på vei til Borkenes skole i Kvæfjord i Troms mandag morgen.
Foto: Jostein Eldevik / NTB scanpix
PÅ STEDET. Politiet sperret av området der der ei 13 år gammel jente ble knivstukket på vei til Borkenes skole i Kvæfjord i Troms mandag morgen. Foto: Jostein Eldevik / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lokalmiljøet er i sjokk etter at en mann i 60-årene i morges stakk ei jente (13) med kniv.

Flere av elevene ved Borkenes skole i Kvæfjord i Troms hadde ifølge NTB sett den skadde jenta, som ble knivstukket ved kirkegården like ved skolen. Hun klarte å ta seg fram til en trapp i skolegården for egen maskin før hun segnet om.

Jenta er operert Jenta var bevisst da hun ble funnet og snakket med politiet før hun ble kjørt til sykehuset i Harstad. Hun ble seinere fløyet videre til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø for behandling.

Jenta er blitt operert i dag, og tilstanden hennes er nå stabil.

- Hun er ferdig operert. Legene mener det vil gå bra med henne, sier politistasjonssjef Geir Pedersen ved Harstad politistasjon til Dagbladet.

- Hun ble stukket i mageregionen, og fikk indre skader. Det vil ta noen dager før hun kan avhøres, sier Pedersen.

Avhøres i morgen Mannen (61) ble pågrepet en drøy halv time etter hendelsen. Ifølge politiet var jenta et tilfeldig offer, og mannen er en kjenning som tidligere har vært en del av rusmiljøet i Harstad. Han ble innlagt på sykehuset i Harstad. Da legen skulle ta blodprøver av ham for å undersøke om han var ruset etter pågripelsen, oppdaget legen en somatisk lidelse han mente måtte behandles.

Mannen erkjente selv på stedet at han hadde stukket jenta. Ifølge Pedersen sa han: «Jeg har gjort noe dumt».

Mannen avhøres og framstilles for fengsling tirsdag.

- Vi legger opp til at han utskrives i morgen formiddag, og begynner på avhørene av ham da. Han vil også framstilles for varetekt, sier Pedersen til Dagbladet.

Vitner så knivstikkingen En rekke vitner er avhørt i dag - blant dem to personer som bevitnet selve handlingen da mannen skal ha stukket jenta med kniv.

- Det er vitner til selve hendelsen. Vi har en forholdsvis god oversikt over selve hendelsen. Men detaljer vil ikke komme på
plass før vi har avhørt siktede og fornærmede.

Politiet håper avhørene av siktede vil gi svar på hvorfor han stakk jenta med kniv.

Dagbladet har søkt 61-åringens forsvarer, advokat Alf M. Solvin, uten hell.