Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jenta (13) snakket med besteforeldrene på nyttårsaften

Forsvareren sier moren oppfatter siktelsen som absurd.

20150104: Ei 13 år gammel jente ble funnet død i en hytte på Beitostølen på nyttårsaften. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
20150104: Ei 13 år gammel jente ble funnet død i en hytte på Beitostølen på nyttårsaften. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyttårsaften ble en 13 år gammel jente fra Bærum funnet død på ei hytte i Beitostølen av luftambulanse. Nå skriver TV2 at jenta snakket med besteforeldrene samme dag: 

- Siste kontakt på nyttårsaften er på ettermiddagen, da man diskuterte hva man skulle ha til middag. De gledet seg til andebryst med rotfrukter, forteller Aasmund Olav Sandland til TV 2

I går ble det kjent at det ble funnet julegaver på hytta etter at jenta var død. Forklaringen er ifølge advokaten at det er tradisjon for familien å vente med noen av gavene til nyttårsaften. Den 13-årige jenta ble funnet død på hytta i Valdres etter at moren slo alarm nyttårsaften.

Det er foreløpig ikke avklart hva som er dødsårsaken, men den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at dødsfallet har sammenheng med avmagring.  Kilder har opplyst til Dagbladet at jenta har slitt med spiseforstyrrelser.

Til NRK sier Sandland at moren synes siktelsen er helt absurd. Kvinnen er siktet for grov omsorgssvikt i forbindelse med dødsfallet, og for å ha unnlatt å gi datteren nødvendig hjelp.
 
Ifølge forsvareren skal jenta plutselig ha kollapset på nyttårsaften. 

- Jeg legger til grunn ut fra informasjon jeg sitter på ,at hun ringer umiddelbart til nødsentralen når datteren kollapser. Det ble forsøkt gjenoppliving, men detaljer om dette må jeg komme tilbake til, sier han til NRK.  

Han vil ikke gå inn på hvorvidt moren har skjønt hvor syk datteren har vært i forkant av dødsfallet nyttårsaften:

- Men på generelt grunnlag vet man jo at spisevegring kan medføre plutselig død, sier han til NRK. 

Dagbladet har foreløpig ikke lyktes med å få tak i Sandland. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media