SKOLEELEVER: Tidligere denne uka, kunne man i en rekke amerikanske og internasjonale medier lese nyheten om den 15 år gamle jenta som hadde sex med en rekke medelever på et av South Fort Myers High Schools toaletter. Flere skal også ha vært tilskuere til hendelsen. Foto: Google Maps
SKOLEELEVER: Tidligere denne uka, kunne man i en rekke amerikanske og internasjonale medier lese nyheten om den 15 år gamle jenta som hadde sex med en rekke medelever på et av South Fort Myers High Schools toaletter. Flere skal også ha vært tilskuere til hendelsen. Foto: Google MapsVis mer

Jenta (15) får skylda etter sex­skandalen som ryster USA. Moren hevder hun ble holdt som sexslave

Skandalen som ryster USA har en tragisk forhistorie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere denne uka, kunne man i en rekke amerikanske og internasjonale medier lese nyheten om den 15 år gamle jenta som hadde sex med en rekke medelever på et av South Fort Myers High Schools toaletter. Flere skal også ha vært tilskuere til hendelsen.

Hendelsen i Florida har skapt kraftige reaksjoner, og mange har valgt å peke en finger mot den 15 år gamle jenta. At det hele er hennes skyld.

Nå gir en talsperson for gruppen «Be The Light», en støttegruppe for ofre for sex-slaveri og menneskehandel, en forklaring for jentas oppførsel.

Talsperson Megan Estrem ble av 15-åringens mor bedt om å uttale seg på hennes vegne til nyhetskanalen NBC, og det ble raskt klart at hun har en tragisk forhistorie.

Holdt som sexslave Da hun var 13 år gammel skal jenta ifølge hennes mor ha rømt hjemmefra, og skal deretter ha blitt plukket opp av menneskehandlere. Her skal hun ifølge sin mor og Estrem ha blitt holdt fanget og misbrukt i to år før hun ble reddet.

Estrem forteller at hun tenkte noe slikt kunne ligge bak da hun først hørte om hendelsen.

- Hun har vært i et miljø der hun ble bedt om å oppføre seg på en bestemt måte. Gjorde hun ikke det, fikk det alvorlige konsekvenser, sier hun.

Bakgrunnen for at hun befant seg på toalettet, var at hun ville snakke med en gutt hun var forelsket i. Gutten skal ha ønsket sex, og jenta adlød. Så spredde nyheten seg og flere og flere strømmet til.

Estrem forteller også at jenta ikke hadde sex med 25 personer som det har stått i en rekke av nyhetsartiklene, men betydelig færre. Mange var der bare som tilskuere.

Manglende forståelse Moren har nå tatt jenta ut av skolen for å beskytte henne mot rykter og kommentarer, samt en video av hendelsen som spres på nettet.

I utgangspunktet ville verken jenta eller foreldrene åpne sak mot skolen eller de involverte elevene, men nå sprer videoen seg på blant annet Snapchat og Twitter. Politiet har derfor startet en etterforskning.

Statsadvokat John Trevena forteller ifølge britiske The Independent at vedkommende som har laget og distribuert denne videoen, kan bli straffeforfulgt på grunn av jentas lave alder.

Så langt har 16 elever blitt disiplinert av skolen, uten at skoledistriktets talsperson Amity Chandler spesifiserte hva slags straff de hadde fått. Det skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Estrem i «Be The Light» er opprørt over reaksjonene som har kommet i etterkant.

- Det som bør skje er ikke at dette deles og at jenta skal føle seg skamfull. Man må forsøke å finne alle faktaene, hva som skjedde, hvorfor gjorde hun dette, hvem var involvert og hva var deres rolle. Hun trenger støtte, ikke å bli nedverdiget, sier hun.