Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jenta (17) ble arrestert og satt bak i politibil med en voldtektsmann. Det gikk ikke bra

Nå saksøker hun politiet i Canada.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnen var bare 17 år da hun ble pågrepet, påsatt håndjern, og plassert bak lås i en politivan i Canada. Der satt også en pågrepet og tidligere dømt voldtektsmann. Han hadde ikke håndjern, melder The Independent.

Da politibetjenten forlot bilen et øyeblikk, slo den 24 år gamle voldtektsmannen til. Med håndjernene påsatt var 17-åringen sjanseløs. Døra var låst, så hun kom seg heller ikke ut.

Da politibetjenten kom tilbake, var det for seint. 24-åringen lå over 17-åringen med buksene og trusene på knerne, står det i rettspapirene.

Satt i fyllearresten Hendelsen skjedde i inuittlandsbyen Tasiujaq i nordre Quebec i september 2011. 17-åringen ble pågrepet mistenkt for å være beruset.

24-åringen hun ble plassert bak i politibilen med, var en registrert overgriper med fire voldtektsdommer på rullebladet.

Marerittet for 17-åringen stanset ikke med overgrepet i politibilen. Hun ble likevel satt i fyllearresten natta over, uten at hun fikk medisinsk hjelp eller oppfølging. Foreldrene ble heller ikke kontaktet.

I 2012 ble 24-åringen dømt til 39 måneders fengsel for voldtekten.

Saksøker politiet Nå har kvinnen saksøkt politiet, den kvinnelige politibetjenten som pågrep henne, og de lokale myndighetene for det hun ble utsatt for. Hun krever 400 000 kanadiske dollar i oppreisning, om lag 2,4 millioner kroner.

«Politiet utviste grov uaktsomhet og manglende kompetanse ved å la en uerfaren politibetjent uten kunnskaper eller livserfaring knyttet til befolkningen i nordre Quebec, og uten autorisering til å bære våpen eller evne til å håndheve sikkerheten til befolkningen», står det i kravet.

Den voldtatte kvinnen skal ha det svært vanskelig i dag.

Politibetjenten ble suspendert etter hendelsen, og har seinere sluttet i politiet. En intern etterforskning har imidlertid frikjent henne fra anklagene om tjenesteforsømmelse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media