VOLDSOM KRASJ: De to involverte bilene hadde fått kraftige skader. En 18 år gammel jente omkom i ulykken. Foto: Dagbladet-tipser
VOLDSOM KRASJ: De to involverte bilene hadde fått kraftige skader. En 18 år gammel jente omkom i ulykken. Foto: Dagbladet-tipserVis mer

Jenta (18) hadde kjørt vennene til russefest

På vei hjem kolliderte hun med en bil med russ på vei til den samme festen på Frøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Flere av de skadde som var involvert i bilulykka på Frøya i Sør-Trøndelag i går kveld, var russ ved Frøya videregående skole.

Det bekrefter rektor Bjørnar Johansen ved skolen overfor Dagbladet.

- Én eller to av de fem guttene i den ene ulykkesbilen var russ i år. Bilen de satt i var på vei til en russfest da ulykken skjedde, sier Johansen til Dagbladet.

- Avlys feiringaHan opplyser at den 18 år gamle jenta som omkom hadde skysset venner til den samme russefesten. Hun var på vei hjem da de to bilene kolliderte.

Jenta var ikke selv russ, opplyser rektor Per Ivar Christensen ved Hitra videregående skole til Dagbladet.

Nå ber rektoren ved Frøya videregående skole russen om å avlyse resten av feiringa.

- Det er helt meningsløst å fortsette den etter en slik hendelse, sier Johansen til Dagbladet.

St. Olavs Hospital opplyser til NRK.no at én av de fem er alvorlig skadd, mens de fire andre har kommet fra ulykka med lettere skader.

SorgFrøya og Hitra er i sorg etter ulykken i dag. Det gikk til sammen cirka 300 elever ved de to videregående skolene de involverte gikk.

- Dette er en tung dag. Vi har ikke råd til å miste noen av ungdommene våre. Vi er så få, sier rektor Per Ivar Christensen ved Hitra videregående til Dagbladet.

Han har holdt skolen åpen i dag. Mange av elevene, lærerne og foreldrene har vært innom, forteller han. 18-åringens pårørende deltok også i sorgen i dag.

- Det er godt å være samlet i en slik stund. Det knytter sterke bånd, og det er noe positivt i alt det tragiske, sier han.

I morgen holder Frøya videregående skole også åpent. Klokka 15 skal begge skolene samlet dra til ulykkestedet på fylkesvei 716. Etterpå samles de til en minnestund på skolen.

Politiet og Statens Vegvesen har startet etterforskning for å finne årsaken til ulykken. En av teoriene de undersøker er om det ble holdt høy fart på ulykkestidspunktet.

SIKRER BEVIS: Vegvesenets ulykkeskommisjon sikret bevis sammen med politiet i natt. Foto: Tor Aage Hansen
SIKRER BEVIS: Vegvesenets ulykkeskommisjon sikret bevis sammen med politiet i natt. Foto: Tor Aage Hansen Vis mer