Jenta ble funnet drept i denne bilen

Krisehjelp til familien som fant jenta i Drangedal i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Telemark bekrefter nå at det er faren til den fem år gamle jenta som er pågrepet og siktet for forsettlig drap. Jenta ble funnet død i en bil i natt.

- Mannen, som er pågrepet og siktet for forsettelig drap, er barnets far, opplyser visepolitimester Runar Karlsen ved Telemark politidistrikt til varden.no.

Den drapssiktede faren (29) bor i en tomannsbolig i Kragerø. Den fem år gamle datteren har jevnlig bodd i boligen. Jentas mor bor et annet sted i Kragerø, og foreldrene hadde delt omsorg for jenta, får Dagbladet.no opplyst.

Tre kriminalteknikere var ved 11.30-tiden i ferd med å avslutte flere timers sikring av spor i leiligheten i 1. etasje og kjellerboden. Ute i hagen ligger barneleker.

Farens bopel undersøkes

Den 29 år gamle faren sitter nå i avhør og er siktet for forsettlig drap. Han vil bli fremstilt for fengsling i morgen, skriver ta.no.

Bilen med jenta hadde kollidert med en parkert bil, og det var en nabo som meldte fra til politiet. Jenta var alene i bilen da naboen kom fram til funnstedet. Politiet er foreløpig usikre på om funnstedet er der drapet skjedde.

Farens bopel i Kragerø er sperret av og undersøkes av tekniske etterforskere fra politiet.

- Synlige skader

Jenta ble funnet drept i denne bilen

Det er på det rene at jenta ikke døde av skader fra kollisjonen. Det er årsaken til at politiet satte i gang drapsetterforskning.

- På bakgrunn av synlige skader på jenta og omstendighetene forøvrig så har vi iverksatt drapsetterforskning, opplyser visepolitimester i Telemark Rune Karlsen til Dagbladet.no.

Like før klokka 07 ble den drapssiktede mannen pågrepet mens han gikk langs riksvei 38 i Kroken i Drangedal, et par kilometer fra stedet der jenta ble funnet. 

Den fem år gamle jenta var fra Kragerø, og hun var ikke meldt savnet da hun ble funnet.

Rykket ut med krisehjelp

Kommunelege Walter Gdynia har vært sammen i hele natt og formiddag med familien der den drepte jenta ble funnet i natt, ved innkjørselen til et avsidesliggende gårdsbruk i Kroken i Drangedal kommune.

- AMK-sentralen ringte ved 01-tiden og fortalte at familien hadde behov for noen å snakke med. Det er helt naturlig at familien opplever dette som sjokkartet, sier Gdynia til Dagbladet.no i formiddag.

Familien hørte et kraftig smell rett utenfor våningshuset like over midnatt. Far gikk ut og så en mann løpe fra en bil som hadde kollidert med en parkert bil ved innkjøringen til gårdbruket.

I bilen fant han den fem år gamle jenta aleine og ille tilredt.

KOLLIDERTE VED GÅRDSTUN: Det var ved innkjørselen til denne gården i Kroken i Drangedal at bilen med den drapssiktede mannen og den fem år gamle jenta kolliderte med en parkert bil like over midnatt. Politiet har bekreftet at det er drapssiktede som eier bilen. I formiddag arbeider politiet på åstedet (til høyre på bildet). Foto: ARILD ENGER.
KOLLIDERTE VED GÅRDSTUN: Det var ved innkjørselen til denne gården i Kroken i Drangedal at bilen med den drapssiktede mannen og den fem år gamle jenta kolliderte med en parkert bil like over midnatt. Politiet har bekreftet at det er drapssiktede som eier bilen. I formiddag arbeider politiet på åstedet (til høyre på bildet). Foto: ARILD ENGER. Vis mer

- Han ringte umiddelbart AMK. I morges kjørte jeg hele familien til politiavhør i Kragerø. De voksne følte seg ikke i form til å kjøre selv de to milene til Kragerø. Og det er naturlig at hele familien er samlet i dag, sier kommunelegen, som leder krisenemnda i Drangedal.

Dagbladet.no oppdaterer saken.

AVSPERRET: Den drapssiktede 29-åringen og hans døde fem år gamle datter bor i denne tomannsboligen i Kragerø. Politiet har avsperret boligen i formiddag.
I FARENS BIL: Den fem år gamle jenta ble funnet død i denne bilen, som kolliderte rett ved et avsidesliggende gårdsbruk i Kroken i Drangedal i natt.