MANN AV HUSE: I tillegg til at alle tilgjengelige mannskaper fra ulike etater og organisasjoner ble utkalt, stilte en rekke frivillge opp for å lete etter tiåringen - som til slutt ble funnet kort vei hjemmefra. Foto: TOM E. ØSTHUUS
MANN AV HUSE: I tillegg til at alle tilgjengelige mannskaper fra ulike etater og organisasjoner ble utkalt, stilte en rekke frivillge opp for å lete etter tiåringen - som til slutt ble funnet kort vei hjemmefra. Foto: TOM E. ØSTHUUSVis mer

Jenta ble holdt skjult hos venninna

Politiet var på døra fire timer før hun ble funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tiårige Trondheims-jenta som store mannskaper lette etter store deler av gårsdagen, ble holdt skjult hjemme hos venninna der hun til slutt viste seg. Det kommer fram nå i natt.

- Hun var hjemme hos den jevngamle venninna hele tida, og var gjemt, slik at hun ikke ble funnet der tidligere på dagen, forteller operasjonsleder Birgit Monsås ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Skulle på trening
Savnet-alarmen gikk klokka 17.47. Da meldte tiåringens foreldre fra om at hun ikke hadde dukket opp på fotballtrening som planlagt 15.30. En storstilt leteaksjon ble straks iverksatt i jentas lokale strøk på Flatåsen sørvest i Trondheim.

- Opplysningene gikk ut på at hun først hadde vært hjemme hos venninna hun til slutt ble funnet hos, men så dratt derfra for å dra på treningen, opplyser Monsås.

Det var til slutt venninnas foreldre som meldte fra om at den savnede jenta befant seg i huset deres, tilsynelatende uten deres viten. Politiet mottok samtalen klokka 22.59.

Da var det gått nesten fire timer siden politiet sist var på døra i det samme huset, mens den savnede jenta etter alt å dømme befant seg inne uten at noen voksne visste det.

- Vi var innom der klokka 19.05, men oppdaget ingenting, sier Monsås.

Etterspill
- Hvordan og hvorfor ble hun holdt skjult? Var det mot hennes vilje, eller var det lek?

- Omstendighetene kjenner vi ikke ennå, sier operasjonslederen, som opplyser at saken får et etterspill ved at barnevernsvakta nå blir koblet inn.

- Det er rutine i saker med mindreårige. Vi vet ikke om det har skjedd noe kritikkverdig.

Alle disponible politimannskaper ble kalt ut til letingen, med støtte fra ekstra hundeekvipasjer samt støtte fra Norske Redningshunder, Røde Kors og en rekke frivillige, blant annet fra det lokale idrettslaget.

- Mange ringte for å melde seg til å delta. Det er vi utrolig takknemlige for, sier operasjonsleder Monsås, som opplyser at jenta nå er hjemme hos foreldrene, og at alt skal stå bra til.