Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jenta ble overkjørt

De rettsmedisinske undersøkelsene slår fast at treåringen som ble funnet død i oppkjørselen til foreldrenes hjem på Valle i Møre og Romsdal tirsdag kveld, ble kjørt over av en bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går gjennomførte politiet en teknisk rekonstruksjon av hendelsesforløpet forut for treåringens tragiske død. Bilføreren som er mistenkt i saken deltok i deler av rekonstruksjonen. Mannens Toyota Hiace varebil er frigitt etter grundige undersøkelser. Prøver hentet fra den omkomne treåringen, kjøretøyet og åstedet er sendt til Kripos i Oslo for analyser. Resultatene vil foreligge mot slutten av neste uke.

Ingen øyenvitner

Bilføreren fikk under avhørene status som siktet. - Så lenge bilen var i forvaring valgte vi å gi bilføreren rettigheter som siktet under avhørene. Han har da blant annet anledning til å få advokatbistand og innsyn i saksdokumentene. Mannen er imidlertid ikke anholdt og det er ikke utferdiget noen formell siktelse mot ham, sier konstituert lensmann i Ørskog, Ivar Holmeide. Politiet har ennå ikke funnet fram til øyenvitner til selve hendelsen og vitneavhørene fortsetter førstkommende mandag. - Avhør av de resterende vitnene vil vise om det er grunnlag for å gjeninkalle personer som allerede er avhørt, sier Homeide. Til sammen skal et titall personer fortelle politiet hva de har observert i forbindelse med dødsfallet.

Ble overkjørt

Kartleggingen av alle bevegelser og trafikken i området er i ferd med å bli komplett. Vitneavhørene har foreløpig ikke penset etterforskningen over på et annet spor. Etter det Dagbladet erfarer konsentreres alle undersøkelser rundt varebilen. De rettsmedisinske undersøkelsene har brakt på det rene at jenta døde etter å ha blitt overkjørt av en bil. Rettsmedisiner Inge Morild ved Gades institutt i Bergen kan ikke si noe sikkert om hvorvidt hun ble påkjørt først. - Det må i tilfelle ha vært i lav fart. Undersøkelsene er ennå ikke sluttført, det gjenstår blant annet å ta vevsprøver, sier han. Vevsprøvene vil dokumentere skadene som allerede er funnet samt avsløre om treåringen har hatt et illebefinnende og falt om før hun ble overkjørt. - Foreløpig er det ikke noe som tyder på det. Slike funn er veldig sjeldne hos små barn, sier Inge Morild.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!