Jenta døde av helt vanlig ecstasy

Ecstasy-pillene i jakkelommen til den avdøde 17-åringen inneholdt ikke stoffet som tok livet av to menn i Danmark. Pillene er helt ordinære ecstasy-piller. - Vi tror antallet drepte henne, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 12 i dag fikk lensmannen i Nedre Eiker Kripos-analysen av de tre pillene. De inneholder cirka 103 milligram MDMA. Det er en helt vanlig brukerdose av virkestoffet i ecstasy-piller.

Pillene som tok livet av danskene inneholdt det livsfarlige amfetamin-stoffet PMA. Fordi de hadde samme Mitsubishi-logo som pillene til 17-åringen, forventet politiet å finne PMA.

- Dette betyr at jenta kan ha tatt for mange piller med vanlig ecstasy, sier lensmannsførstebetjent Sjur Kortgaard i Nedre Eiker.

Han anser dermed saken som avsluttet.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viste i går at jenta døde av svikt i indre organer - sannsynligvis forårsaket av forgiftning.

- Vi har undersøkt disse pillene så godt vi kan, og vi har ikke påvist andre rusmidler enn MDMA, sier overingeniør Tormod Bønes i Kripos.

Han kjenner ikke til at noen i Norge skal ha dødd av MDMA-innholdet i ecstasy-tabletter tidligere.

- Det er veldig individuelt hvor mange ecstasy-piller en person tåler før det innebærer livsfare. All ecstasybruk innebærer en viss uforutsigbarhet, sier Bønes til Dagbladet.no

Ecstasybruk fører til økt puls og blodtrykk som heter opp kroppen. Dette kan skape blødningsforstyrrelser som skader de indre organene. Doktor Henning Mørland ved Statens rettstoksikologiske institutt er ikke overrasket over at Mitsubishi-pillene var vanlig ecstasy.

- Det er flere som har dødd av MDMA enn PMA - som ble funnet i de danske pillene, sier Mørland.

Tidligere har rusbrukere dødd av MDMA i kombinasjon med andre stoffer. Dette er trolig første rene MDMA-dødsfall i Norge.

- Rapporter fra England har påvist at noen få ecstasy-tabletter kan være dødelig. Vanligvis må man innta langt flere piller før det utgjør fare for livet, sier Mørland.