Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jenta er forberedt på Øygards forklaring

Syntes ikke at forsvaret klarte å slå sprekker i jentas forklaring.

FORBEREDT: - Hun er forberedt på hva han skal si, vi har gått igjennom dette på forhånd, sier Nina Emilie Braathen Hjortdal. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FORBEREDT: - Hun er forberedt på hva han skal si, vi har gått igjennom dette på forhånd, sier Nina Emilie Braathen Hjortdal. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Den 16-årige jenta er nå ferdig med sin forklaring, og utspørring fra forsvarer Mette Yvonne Larsen, aktor Torbjørn Klundseter og bistandsadvokat Nina Emilie Braathen Hjortdal.

Bistandsadvokaten ba i dag om at Rune Øygard skulle flytte seg ut av jentas synsfelt, noe forsvaret etterkom uten noen protester.

- Det har vært vanskelig at tiltalte har vært til stede, sier Hjortdal.

Nå skal Øygard begynne å forklare seg.

Godt forberedt Det har vært krevende for 16-åringen å bli spurt ut, men Hjortdal sier hun er godt forberedt på Øygards forklaring.

- Hun er forberedt på hva han skal si, vi har gått igjennom dette på forhånd, sier Hjortdal.

Larsen har forsøkt å peke på brister i jentas forklaring.

- Det mener jeg at hun ikke har klart. Hun har forklart seg godt og veldig ryddig, sier Hjortdal.

- Mislykket Bistandsadvokaten tror forsvarsadvokatene prøvde å få det til å framstå som at fornærmede er ei jente som tolker signaler fra menn på en spesiell måte og retter uriktige beskyldninger mot dem, men mener Mette Yvonne Larsen ikke lyktes med å skape det bildet.

- Min klient svarte så godt for seg at det ikke gikk, sier Braathen Hjortdal.

Jenta er nå forberedt på at det kan bli ubehagelig også å høre Øygards forklaring.

- Hun forventer at Øygard kommer til å hevde at han har vært en reservefar som har tatt seg av henne og hjulpet henne, sier bistandsadvokaten til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media