Jenta får erstatning etter Solum-Larsen-saken

Anmeldte Venstre-politikeren for voldtekt. Straffesaken mot ham ble henlagt.

ANKLAGER HENLAGT: Jenta som anmeldte daværende nestleder Helge Solum Larsen (V) for voldtekt får voldsoffererstatning. Straffesaken mot ham er henlagt. Foto: 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
ANKLAGER HENLAGT: Jenta som anmeldte daværende nestleder Helge Solum Larsen (V) for voldtekt får voldsoffererstatning. Straffesaken mot ham er henlagt. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jentas bistandsadvokat fikk vedtaket om voldsoffererstatning forrige uke, skriver Stavanger Aftenblad.

- Beløpet er helt samsvarende med Høyesteretts bestemmelser for voldsoffererstatning i voldtektssaker mot mindreårige, et såkalt maksimalt beløp. Dette sier mye om hvordan de har vurdert saken og min klients troverdighet, sier bistandsadvokat Berit Johannesen.

Jenta var 17 år gammel da hun i februar i fjor anmeldte den daværende nestlederen i Venstre.

Informert Solum Larsens advokat påpeker overfor avisen at vedtaket om erstatning kun er basert på jentas fremstilling av saken.

- Min klient er selvsagt informert om dette vedtaket, men han står fast med sin fremstilling av det som skjedde, som han har gjort hele veien, sier Inger Marie Sunde. Hun sier verken hun eller Solum Larsen vil komme med noen merknader til erstatningsvedtaket.

Henlagt Den tidligere partitoppen har erkjent å ha hatt sex med jenta, men har hele tiden nektet for at det var snakk om voldtekt. Straffesaken mot Solum Larsen ble sist vinter henlagt på grunn av bevisets stilling.

- Vi klagde til Riksadvokaten, men fikk ikke medhold, sier Johannessen om den avgjørelsen.

I erstatningssaker er beviskravet lavere, men Kontoret for voldsoffererstatning er klare når de i sitt vedtak sier at det er «klar sannsynlighetsovervekt» for at et overgrep er funnet sted.

- I jusspråket er dette meget kraftfull ordlegging, sier bistandsadvokaten.

(NTB)