Jenta innrømmer overgrepene

Den nå 15 år gamle jenta som er utpekt som den aktive i mishandlingen og de seksuelle overgrepene i Rognan, innrømmet i dag at det var hun som var den mest aktive. Hun blir ikke straffet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Avisa Nordland var det en usikker og lavmælt jente som inntok vitneboksen i Salten tingrett i morges. Jenta ble i går beskyldt for å ha vært den mest aktive i mishandlingen og sexovergrepene mot en jevnaldrende jente i Rognan i mai 2002, og innrømmet det i retten i dag.

Fordi hun bare var 14 år da overgrepene skjedde, og dermed under den kriminelle lavalderen, er hun ikke tiltalt i straffesaken som pågår. To andre jenter er tiltalt etter den rystende jentevoldtektssaken. I går pekte de på den nå 15 år gamle jenta som den mest aktive i saken, og fikk medhold av den fornærmede jenta.

I dag innrømmet jenta at det var hun som sto bak sexovergrepene, og hevdet at det var fordi den fornærmede skulle ha spredd rykter om henne og andre jenter. Det skal ikke ha vært noen konflikt mellom de to før overgrepene fant sted, men jenta har skrevet i en skoledagbok at hun drømte om å drepe den fornærmede.

Jenta skal ifølge Avisa Nordland ha hatt store problemer med å huske hva som skjedde i mai i fjor, men sa i retten at hun ikke likte jenta hun senere forgrep seg mot. Hun innrømmet også at det var hun som sto bak de alvorlige overgrepene, mens de to tiltalte i saken ikke var spesielt aktive.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer