Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jenta krysset motorveien og ville leke med politimennene

Fotografen forteller om bildet som går verden rundt.

LEKEN: Den klassiske «hvilken hånd vil du ha»-leken går verden rundt. Michael Drost-Hansen/Jyllands-Posten
LEKEN: Den klassiske «hvilken hånd vil du ha»-leken går verden rundt. Michael Drost-Hansen/Jyllands-Posten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En bildeserie av danske politifolk som leker med en syrisk jente på flukt mot Sverige går verden rundt. Dagbladet omtalte saken i går. Fotografen Michael Drost-Hansen har fulgt flyktningene langs veien i Danmark.

- Motorveien de gikk på var avstengt i begge retninger. Da jeg gikk mot dem stanset de for å ta en pause. Etter en stund krysset jenta veien og gikk bort til to politimenn. Hun inviterte dem til å leke og det var de med på, forteller Drost-Hansen.

Fotografen anslår jenta til å være rundt sju år gammel. Flere hundre flyktnigner har ankommet Danmark, Norge og Sverige den siste uka. Mange har gått og haiket fra Syria eller flyktningleire i Tyrkia  og Libanon denne sommeren og høsten.

Jenta fant fram en ring som hun i skjul la i en hånd. Så skulle politimannen gjette vilken hånd hun hadde den i - en klassisk barnelek. De to storkoser seg tilsynelatende.

Drost-Hansen ble overrasket da bildene gikk verden rundt. Samtidig tror han det gleder mange dansker.

- Det er veldig gøy at bildet går verden rundt. Det hadde jeg ikke sett komme. Mange dansker har ikke gjenkjent seg selv i den måten Danmark er fremstilt på under flyktningkrisen. Blant annet er et bilde som viser en mann som spytter ned på flyktninger fra en bru spredd flittig. Dette bildet viser jo et annet Danmark, sier Drost-Hansen.

Gruppen jenta tilhørte løste seg opp senere samme dag. Noen ble eskortert av politiet i en buss, andre ble plukket opp av privatbilder og kjørt mot Sverige.

PÅ MOTORVEIEN: Nord for den dansk-tyske grensa lekte politimannen med flyktningjenta Foto: Claus Fisker/Scanpix
PÅ MOTORVEIEN: Nord for den dansk-tyske grensa lekte politimannen med flyktningjenta Foto: Claus Fisker/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!