- Jenta lurte meg i en felle

29-åring forklarer seg i gjengvoldtektssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 29 år gamle mannen, som sammen med fem andre er tiltalt for å ha gjengvoldtatt en 16 år gammel jente på Skullerud i Oslo 8. og 9. desember, fortsatte sin forklaring i retten i dag.

Mannen hevder han er lokket i en felle av en venn og den voldtatte jente.

- Han la en plan. Ting tyder på at jenta var med på den, sa den tiltalte i retten i dag.

Kan ikke forklare

29-åringen har så langt ikke klart å gjøre rede for hvilket motiv vennen og jenta skal ha hatt for å lure ham. Den tiltaltes mobiltelefon har slått inn på basestasjoner i Oslo i tidsrommet da voldtekten fant sted. Mannen hevder han var i Kristiansand i denne perioden.

Ifølge politirapportene som ble skrevet etter de tre avhørene av tiltalte, hadde han ingen teori om hvorfor mobilen ble registrert i Oslo mellom 7. desember og 9.desember.

- Det var veldig rart å høre at telefonen min hadde vært i Oslo mens jeg var i Kristiansand. Jeg er sikker på at jeg ble lokket i en felle av en venn. Han og jenta stjal telefonen, sa 29-åringen.

Merket ikke at telefonen var borte

PRESSER TILTALTE: Statsadvokat Olav Helge Thue fører saken for aktoratet i Oslo Tingrett. Foto: Scanpix
PRESSER TILTALTE: Statsadvokat Olav Helge Thue fører saken for aktoratet i Oslo Tingrett. Foto: Scanpix Vis mer

Jenta og vennen var på besøk hos den tiltalte bare noen dager før voldtekten. 29-åringen sier at de besøkte ham i mellom to og tre timer.

Tiltalte sier at han aldri merket at telefonen var borte, og ga ikke noen forklaring på hvordan han fikk tilbake telefonen. Men han er sikker på at han hadde telefonen fredag 10. desember. Da mottok han samtaler fra to venner, en som ville ha en hårklipp og en annen som trengte hjelp med bilen.

Den tiltalte hevder også å ha kommet med antydninger om at de to hadde stjålet telefonen hans, da han ble avhørt 1. mars. Noe av det siste som står i den 14 sider lange politiforklaringen er at han ikke har noen forklaring på hvorfor telefonen har slått ut i Oslo, og at han ikke har vært i hovedstaden til tross for at telefonen har slått ut på basestasjoner i hovedstaden.

Først i et fengslingsmøte 4. august sa han til politiet at han hadde glemt opplysningene om at telefonen kunne være stjålet, slik at han ble lokket i en felle.

Den tiltalte sier han har hatt problemer med hukommelsen på grunn av sykdom. Han har hatt flere sykehusopphold mens han har sittet i varetekt, etter å ha påført seg selv store skader.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer