Jenta reddet

SANDEFJORD (Dagbladet): I ti timer holdt en bevæpnet mann (27) fra Vestfold sin 14 måneder gamle datter fanget i bilen utenfor Sandefjord. Jenta ble reddet etter at barnefaren tok sitt eget liv i 22-tida i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i 12-tida i går formiddag at 27-åringen kidnappet sin egen datter i Kodal utenfor Sandefjord. I forbindelse med at han skulle ha samvær med jenta under tilsyn av et familiemedlem, truet han både mor og barn med hagle.

Først klarte mora å få tak i våpenet .

Hun avfyrte flere skudd for å tømme våpenet for ammunisjon, men 27-åringen fulgte etter henne, tok hagla tilbake og flyktet med deres felles barn i bilen. Paret, som er tidligere samboere, var i kamp om foreldreretten til det 14 måneder gamle barnet.

I flere timer kjørte mannen rundt i Vestfold etter kidnappingen. Store politistyrker og politihelikopter ble satt inn på jakten på kidnapperen. Mannen holdt kontakt med politiet via mobiltelefon, og en psykiater ble tilkalt for å overtale mannen til å overgi seg og barnet.

Politiet fryktet hele tida for både faren og datterens liv.

Deprimert

- Vi var bekymret for at han skulle ta livet av seg selv og barnet. Han forhandlet med en psykiater hele tida, og hadde også kontakt med familien sin. Tidligere truet han med å ta livet av både seg selv og barnet, men vi klarte å overtale mannen til ikke å skade datteren sin, sier stasjonssjef Brian Jacobsen ved Sandefjord politistasjon til Dagbladet.

Ifølge Jacobsen har avdøde vært i en liknende situasjon tidligere .

27-åringen skal ha vært svært deprimert da det ble slutt mellom han og barnets mor for rundt to måneder siden.

Tragisk utfall

Dramaet endte på Skinmo ved Sandefjord. Politiet hadde mannen under oppsikt, og befant seg på noen hundre meters avstand mens de kommuniserte med ham.

27-åringen fortalte at nå ville han ta livet av seg. Politiet fikk overtalt barnefaren til å sette fra seg datteren inni bilen.
Datteren på 14 måneder kom ikke til skade under kidnappingsdramaet, og ble gjenforent med sin mor på politistasjonen i Sandefjord. Begge har fått legehjelp.

Politiet opplyste at jenta var veldig trøtt og sliten, men ellers i fin form.

<B>FORSØKT KIDNAPPET:</B> Tre dager etter at Bjørnar forsvant var bestemor Magny Nordvik vitne til at Helle, som da var tre år gammel, ble forsøkt dratt in i en bil rett ved kjøpesenteret i Surnadal. Saken ble aldri politietterforsket.