Jenta reddet

SANDEFJORD (Dagbladet): I ti timer holdt en bevæpnet mann (27) fra Vestfold sin 14 måneder gamle datter fanget i bilen utenfor Sandefjord. Jenta ble reddet etter at barnefaren tok sitt eget liv i 22-tida i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var i 12-tida i går formiddag at 27-åringen kidnappet sin egen datter i Kodal utenfor Sandefjord. I forbindelse med at han skulle ha samvær med jenta under tilsyn av et familiemedlem, truet han både mor og barn med hagle.

Først klarte mora å få tak i våpenet .

Hun avfyrte flere skudd for å tømme våpenet for ammunisjon, men 27-åringen fulgte etter henne, tok hagla tilbake og flyktet med deres felles barn i bilen. Paret, som er tidligere samboere, var i kamp om foreldreretten til det 14 måneder gamle barnet.

I flere timer kjørte mannen rundt i Vestfold etter kidnappingen. Store politistyrker og politihelikopter ble satt inn på jakten på kidnapperen. Mannen holdt kontakt med politiet via mobiltelefon, og en psykiater ble tilkalt for å overtale mannen til å overgi seg og barnet.

Politiet fryktet hele tida for både faren og datterens liv.

Deprimert

- Vi var bekymret for at han skulle ta livet av seg selv og barnet. Han forhandlet med en psykiater hele tida, og hadde også kontakt med familien sin. Tidligere truet han med å ta livet av både seg selv og barnet, men vi klarte å overtale mannen til ikke å skade datteren sin, sier stasjonssjef Brian Jacobsen ved Sandefjord politistasjon til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer