Jenta som krasjet får kjøreopplæring

I går braste en ungjente som øvelseskjørte inn i et butikkvindu i Bergen. Nå kan hun lære forskjellen på gass og brems gratis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går meldte vi om jenta (21) som søndag øvelseskjørte på Minde i Bergen med uheldig utfall.

Ville aldri kjøre igjen

Etter at hun fikk panikk, og blandet gassen og bremsen bar det rett gjennom butikkvinduet til Rema 1000. Der ble bilen stående i en stabel bruskasser.

- Jeg skal aldri kjøre bil igjen, sa den gråtende jenta, som øvelseskjørte med en ung, mannlig venn.

- Det gikk veldig forsiktig til å begynne med. Så begynte det å gå fortere, litt for fort, sa jenta til Bergens Tidende.

Jenta hadde aldri før forsøkt å kjøre bil. Og hun hadde bestemt seg: - Jeg skal aldri, aldri mer kjøre bil mer så lenge jeg lever, sa hun på søndag.

Får gratis kjøretimer

I dag viser det seg imidlertid at en profesjonell kjørelærer har forbarmet seg over henne. Terje Aasheim, som er daglig leder ved Centrum Trafikkskole i Bergen, forteller i dag til Bergens Tidende at jenta kan få så mange kjøretimer som hun vil, helt gratis.

- Det er viktig at hun setter seg bak rattet igjen så fort som mulig etter en slik opplevelse. Vi vil sørge for at hun synes det er gøy å kjøre bil, sier Aasheim til BT.

Kjørelæreren forteller at det er vanlig at aspirerende sjåfører tar feil av gass og brems.

- Slikt skjer med mange elever. Men vi har jo et ekstra pedalsett på kjørelærerens side, slik at vi unngår slike ulykker, sier Aasheim.

Og jenta, hun er blid igjen, selv om hun ikke har fått bildilla enda:

- Oi, det er kjempesnilt av dem. Men akkurat nå har jeg ikke det minste lyst til å kjøre bil igjen. Jeg må i det minste få tenke på det en stund, sier den uheldige jenta som ikke vil ut med navnet sitt.

<B>KJØRTE BIL FOR FØRSTE GANG:</B> Nå er jenta usikker på om hun vil prøve igjen.