Du leser nå Dagbladet Pluss

Jenta som sjarmerte en hel verden

Lille Malala (16) sjarmerte en hel verden, og selv vil hun gjerne utrette mer.

 FOLKETS FAVORITT:  16 år gamle Malala er storfavoritten til å vinne Nobels fredspris i morgen. Selv mener hun at hun må gjøre mer før hun fortjener prisen. Foto: AFP PHOTO / MALALA FUND / NTB Scanpix
FOLKETS FAVORITT: 16 år gamle Malala er storfavoritten til å vinne Nobels fredspris i morgen. Selv mener hun at hun må gjøre mer før hun fortjener prisen. Foto: AFP PHOTO / MALALA FUND / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistanske Malala Yousafzai (16) havnet på alles lepper etter at hun ble angrepet og skutt i hodet av Taliban på bussen hjem etter skolen 9. oktober 2012.

Grunnen til at Taliban gikk til angrep på den unge jenta er fordi hun siden hun var 11 år skrevet en blogg for BBC Urdu under anonymt navn. I bloggen beskrev Malala om hvordan det var å være jente og gå ulovlig på skole i Swatdalen i Nord-Pakistan, og hvordan det var å leve med den evige frykten for angrep fra den fundamentalistiske gruppa.

Etter angrepet har hele verden blitt kjent med den pakistanske jenta, og hennes kamp for å få gå på skole. I kjølevannet av angrepet er hun nå blitt et symbol og en ambassadør for barn og unges rett til å gå på skole verden over - og spesielt kjemper hun for jenters rett til å utdanne seg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.