Jenta vår lever gjennom minnefondet

9. april mistet Jan Egil og Liv Omdal datteren Jannicke (15) i en trafikkulykke på Austad i Flekkefjord. I dag ville hun ha fylt 16 år. Dagen markerer starten på Jannickes minnefond.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Lanseringen av minnefondet skal ikke bli en repetisjon av den tunge begravelsesdagen. For oss er det ment som en ny start, og en dag hvor vi henter fram alle de gode minnene fra tida vi fikk ha Jannicke hos oss, sier Jan Egil Omdal.

På bursdagen

Datteren og to andre ungdommer omkom i en trafikkulykke på E39 fredag 9. april, samme dag som hennes mor hadde bursdag.

Nå vil Jannickes foreldre gjøre hva de kan for at ingen andre skal måtte oppleve det de har gjort: Å miste en av sine nærmeste på en slik meningsløs måte.

Rettferdig

- Minnefondet skal representere det Jannicke sto for. Hun var rettferdig og god mot sine medmennesker, og hadde særskilt omsorg for vanskeligstilte barn. Vi har innsett at vi ikke kan få vår kjære datter tilbake, men gjennom fondet ønsker vi at det Jannicke trodde på og ville gjøre i livet, kan leve videre, sier Jan Egil Omdal.

- Hun hadde planlagt å bli fysioterapeut og var fast bestemt på å bli landslagsspiller i håndball. Det tror jeg hun hadde klart også. Hun var meget bestemt og talentfull, sier Omdal.

Han er full av takknemlighet for støtten og omtanken familien har fått fra venner og nærmiljø.

- Jeg vet ikke om vi hadde klart oss uten, sier pappa Omdal.

- En stor del av fondsmidlene skal brukes til å forebygge trafikkulykker, fortsetter han.

- I den forbindelse skal fondet og Norsk Luftambulanse stå bak et arrangement i Kvinesdal til høsten der det skal simuleres en stor trafikkulykke. På denne måten får ungdomsskoleelever se hvordan en trafikkulykke arter seg på nært hold, sier Jan Egil Omdal.

  • Minnefondet har kontonumrene: 30803038984 (Kvinesdal Sparebank) og 31262005014 (SR-Bank Flekkefjord).

<B>SÅ ALTFOR TIDLIG:</B> Jannicke Omdal var bare 15 år da hun mistet livet i en meningsløs trafikkulykke.