SPERRET AV: Tre menn er siktet etter at en kvinne er blitt voldtatt i Hemsedal. Politiet har sperret av denne campinghytta. Foto: Privat
SPERRET AV: Tre menn er siktet etter at en kvinne er blitt voldtatt i Hemsedal. Politiet har sperret av denne campinghytta. Foto: PrivatVis mer

- Jenta virket svært medtatt

Tre menn siktet for voldtekt av tenåringsjente i Hemsedal. - Jeg kjørte dem til en campingplass, sier taxisjåfør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag bekreftet politiførstebetjent Halvard Jervell ved Gol og Hemsedal lensmannskontor overfor Dagbladet at tre menn i bygda er siktet for voldtekt av en kvinne i slutten av tenårene natt til søndag.

Klokka 02.24 natt til søndag fikk en taxisjåfør i Hemsedal taxi i oppdrag å hente en gjeng på ei hytte i Ulsåk i Hemsedal.

- Det var en veldig ung kvinne og tre menn i slutten av tjueåra eller begynnelsen av 30-åra. Jeg kjørte dem til en campingplass i Hemsedal sentrum. Jenta virket svært medtatt, sier sjåføren - som har forklart seg for politiet.

Fest Taxisjåføren forteller at det var fest i hytta, og at de fleste som var der virket å være på jentas alder.

- De tre mennene hadde vel egentlig ikke noe på den festen å gjøre, sier han.

Etter helga oppdaget han en ryggsekk i bilen.

- Overvåkingsbilder fra en bensinstasjon skal vise at denne sekken tilhører en av de tre mennene, sier sjåføren i Hemsedal taxi.

Verken advokat Sindre Løvgaard, som representerer en av de siktede, eller advokat Hedda Obstfelder, som forsvarer en annen av de siktede, ønsker å kommentere saken.

Kripos-hjelp Politiførstebetjent Halvard Jervell bekrefter at politiet har sperret av ei campinghytte, men vil ikke bekrefte at det er i denne jenta skal ha blitt voldtatt. Kripos er også tilkalt til bygda.

- Vi har bedt om teknisk bistand fra Kripos. Vi driver nå med både teknisk og taktisk etterforskning. Vi tar avhør av vitner og av de siktede, og vi utfører åstedsundersøkelser, sier Jervell.

Politiet ønsker ikke å kommentere hvorvidt de siktede har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Jenta er i slutten av tenårene, og ikke hjemmehørende i bygda. De tre siktede er en del eldre - i slutten av tjueåra og i begynnelsen av trettiåra. Hun er undersøkt av lege, og blir nå tatt hånd om.

VOLDTEKT: En ung kvinne skal ha blitt voldtatt av tre menn i Hemsedal i helga. Foto: Privat
VOLDTEKT: En ung kvinne skal ha blitt voldtatt av tre menn i Hemsedal i helga. Foto: Privat Vis mer